Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος: "Συζητήσαμε στις Βρυξέλλες για εμπράγματες εγγυήσεις 50 δισ. ευρώ"

Τις σκοτεινές πτυχές των διαπραγματεύσεων με τις δάνειες δυνάμεις αναγκάστηκε να φανερώσει χθες στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκαλύπτοντας -εσκεμμένα ή του ξέφυγε;- ότι ο ίδιος και ο Γ. Παπανδρέου είχαν δεχτεί συζήτηση της αξίωσής τους για εμπράγματες εγγυήσεις 50 δισ. Ευρώ, προκειμένου, πριν από έναν μήνα, να εγκρίνουν το νέο δάνειο των 109 δισ.!

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδειξε ότι οι συνεχείς γκάφες του τον έχουν αποσταθεροποιήσει, με αποτέλεσμα να αποκαλύψει κρυφά σημεία των συμφωνιών και των διαπραγματεύσεων και ενισχύοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας... Αρχικά, αποκάλυψε ότι, μετά τις ενστάσεις της Φινλανδίας να συμμετάσχει στον νέο μηχανισμό στήριξης και την προϋπόθεση εμπραγμάτων εγγυήσεων, ο όρος που μπήκε στα πρακτικά της απόφασης της 21ης Ιουλίου ήταν ότι, για να ψηφίσει η Φινλανδία και να υπάρξει η πολυπόθητη ομόφωνη απόφαση, θα έπρεπε να υπάρξει διμερής διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών. Με απλά λόγια, να διαπραγματευτούμε τι θα δώσουμε στους Φινλανδούς για να μας δώσουν το ένα δισ. και να μην τινάξουν τον νέο μηχανισμό στήριξης στον αέρα.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος μάλιστα αποκάλυψε ότι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν ότι η συζήτηση ξεκίνησε με αρχικό αίτημα όλων των εταίρων μας -και όχι μόνο της Φινλανδίας- η Ελλάδα να δώσει εμπράγματες εγγυήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. «Οι διαπραγματεύσεις με τη Φινλανδία έγιναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είχαν ως αποτέλεσμα από το αίτημα για εμπράγματες εγγυήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ η συμφωνία να κλείσει με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, προϊόν του μηχανισμού στήριξης» ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Βενιζέλου. Εχοντας προφανώς καταλάβει ότι υπέπεσε και σε άλλη γκάφα, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος προκάλεσε με το αλαζονικό ύφος και προφανώς, θεωρώντας μόνα εξυπνοπούλια στον κόσμο τον εαυτό του και την τρόικα, χαρακτήρισε τη συζήτηση που γίνεται τραγική στην αφέλεια και την ανευθυνότητά της. «Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχουν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και ορισμένοι σχολιαστές που πιστεύουν ότι είναι ευφυέστεροι ή πονηρότεροι του συνόλου της Ε.Ε. Είναι είτε εντυπωσιακά αφελές είτε δραματικά ανεύθυνο να εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση και να λέει ότι σε σχέση με τη Φινλανδία πήραμε εμείς μια πρωτοβουλία που δεν έπρεπε να ληφθεί» είπε.

Κατά τα άλλα, τι κι αν επικάλυψε τον λόγο του με το γνωστό περισπούδαστο αλλά κενό περιεχομένου για μια ακόμα φορά ύφος, τι κι αν θύμισε Φιντέλ Κάστρο μιλώντας για δύο ώρες, απαντώντας απλώς σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος -και- χθες δεν κατάφερε να πει τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα και απλώς να δικαιώσει τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία που διακηρύσσουν ότι το φάρμακο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για τη γιατρειά της οικονομίας είναι λάθος και το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Οσον αφορά την ύφεση, επανέλαβε ότι φέτος θα διαμορφωθεί πάνω από το 4,5%, προβλέποντας ότι δεν θα μπορέσει η χώρα να μπει σε θετικό πρόσημο ούτε του χρόνου. Αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, παραδέχθηκε ότι τα αποτελέσματά του θα είναι πενιχρά.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μωραινει Κυριος....
    Οχι οτι ειχα ποτε αυτον τον προδοτη για εξυπνο.
    Ενας φαφλατας που μιλαει πολυ και δεν λεει τιποτα.
    Οπου και να εκανε υπουργος εχει να παρουσιαση μηδεν εργο.Οπως και ομοιοι του.Και διαβαζω οτι θελει να γινει και χαλιφης στην θεση του...
    Μα ειναι τοσο πολυ ηλιθιοι;Δεν εχουν ακομη εμπεδωση οτι τους καταλαβαμε (οι περισσοτεροι) και ετοιμαζουμε και τα λαίκα δικαστηρια;
    Σε τι ελπιζουν;Στους μαφιοζους τοκογλυφους αφεντικα των; Μα αυτοι θα τους φτυσουν πρωτοι.Οπως εκαναν και με τοσους και τοσους.Οπως πχ Ιρακ, Λιβυη,Αιγυπτο κτλ κτλ.
    Μωραινει Κυριος......
    Οσο για αυτα που ειπε...ουδεν σχολιο,διοτι ειναι απλα ΚΕΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]