Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική αλητεία κάνει συντρίμια τη χώρα


Η χώρα, ή για την ακρίβεια ο κατά τον πρωθυπουργό «Τιτανικός», βουλιάζει. Ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι αναμένεται να το διαδεχθεί ένας κατάμαυρος Σεπτέμβριος με εκατομμύρια Έλληνες εξαγριωμένους που βλέπουν καθημερινά να εξαγγέλλονται και νέα μέτρα. Ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι με φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών, αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, την ανεργία να εκτινάσσεται στα ουράνια και μάλιστα μέσα στην τουριστική περίοδο και με την ανασφάλιστη εργασία να αποτελεί πλέον καθεστώς σε πολλούς χώρους. Από κοντά οι μυριάδες των δανειοληπτών που πνίγονται, τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις. Και το χειρότερο με μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται καθημερινά ανίκανη να σταματήσει τον κατήφορο στον οποίο η ίδια έβαλε τη χώρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τις τελευταίες μέρες όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες καταστροφικών ενεργειών, παλινδρομήσεων και παιδιάστικων σχεδιασμών που οδηγούν στα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποτίθεται πως επιδιώκονται. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, η συμφωνία με τη Φινλανδία και οι παρενέργειές της, αλλά και οι καταστροφικές εξαγγελίες για την αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης, που απειλεί το μέλλον δεκάδων χιλιάδων καταστημάτων και 600.000 εργαζομένων σε αυτά.

Τους πανηγυρισμούς για τις έτσι κι αλλιώς καταστροφικές για τη χώρα αποφάσεις της έκτακτης συνόδου της 21ης Ιουλίου διαδέχθηκε η προσγείωση στην πραγματικότητα: οι απαιτήσεις των βόρειων χωρών για εμπράγματες εγγυήσεις για να συμμετάσχουν στο δεύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αποδεικνύοντας έτσι την αποτυχία των συνεχών (στο τέλος θα σταματήσουμε και να τα μετράμε) μνημονιακών προγραμμάτων, την ώρα που ο εκτροχιασμένος προϋπολογισμός «τρέλαινε» τους υπουργούς και τους αμέτρητους και με το αζημίωτο συμβουλάτορές τους. Και στο τέλος, απ’ όλη αυτή την ιστορία στο μυαλό των Ελλήνων δίπλα στον εφιάλτη της καθημερινής ζωής θα μείνει η εικόνα των υπουργών και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος να χειροκροτούν όρθιοι τον πρωθυπουργό επιστρέφοντα σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος από νικηφόρα εκστρατεία.

Μόνο για δύο πράγματα είναι ικανοί. Για να ακριβολογούμε, μανούλες, εξπέρ του είδους, πρωταθλητές, άπιαστοι: Στο να στήνουν προεκλογικούς ρουσφετολογικούς μηχανισμούς εκμεταλλευόμενοι τον καημό, την αγωνία, τον πόνο δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων να βρουν μια δουλίτσα. Μια απασχόληση των 500 ευρώ μηνιαίως, έστω και για λίγους μήνες ώστε να μπορέσουν μετά να μπουν στο ταμείο ανεργίας και να έχουν το δικαίωμα μίας υποτυπώδους ασφάλισης. Γι’ αυτό και στήνουν, με τη γνωστή συνταγή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στις οποίες πρωταγωνιστούν πράσινοι βουλευτές, πολιτευτές και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι ειδικοί στην πολιτική αλητεία και την εξαπάτηση, το μηχανισμό των προσλήψεων που τάχα μου θα ανακουφίσει χιλιάδες ανέργους. Για τις εκλογές όποτε γίνουν το κάνουν. Ό,τι κι αν λένε, όποιο σελοφάν κι αν χρησιμοποιούν για να τυλίξουν το πακέτο της εξαπάτησης, ο στόχος τους είναι οι εκλογές.

Όμως ξεχνούν πως όταν το ποτάμι αρχίζει να κυλά, δεν γυρίζει πίσω. Ας μελετήσουν και την εμπειρία της Νέας Δημοκρατίας από τις παραμονές των εκλογών του 1981. Και τότε είχαμε χιλιάδες προσλήψεις. Μόνο που οι «ευεργετηθέντες» όταν βρέθηκαν πίσω από το παραβάν ψήφισαν… ΠΑΣΟΚ!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]