Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εσείς γράφετε μνημόνια, ΕΜΕΙΣ γράφουμε ΙΣΤΟΡΙΑ

Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εχθές στο Σύνταγμα και άλλες πόλεις της Ελλάδας το πολιτικό σκηνικό και η κυβέρνηση κλυδωνίζονται.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού, κυρίως νέοι, έκαναν πράξη την «Συμμετοχική Δημοκρατία» που τόσο ευαγγελιζόταν ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Πάνω από 500.000 πέρασαν από το Σύνταγμα και τις υπόλοιπες πλατειές των Ελληνικών πόλεων βροντοφωνάζοντας ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στα σχέδια της απερχόμενης κυβέρνησης και των προθύμων του πολιτικού συστήματος.

Από την πρώτη μέρα οι πολιτικοί ταγοί μας, μας βομβάρδιζαν με δηλώσεις του στυλ όσοι πάνε ....
στην ΠΛΑΤΕΙΑ, είναι απολιτικοί, δεν έχουν αιτήματα, δεν έχουν προτάσεις.

Δεν ξέρω αν εχθές έβγαλαν τις ωτοασπίδες πάντως τα αιτήματα ήταν πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Ο λαός μίλησε. Είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο, είπε ΌΧΙ στην τρόικα, είπε ΟΧΙ στην κυβέρνηση είπε ΌΧΙ στο σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το μήνυμα το έλαβαν και έχουν αρχίσει και δυσκολεύονται…

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές σεβαστείτε το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους. Ο Ελληνικός λαός έκανε πράξη το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που αναφέρει ότι η προστασία του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρει μόνο το λαό και όχι τους Βουλευτές.

Κύριοι κυβερνώντες. Επί είκοσι μήνες προσφέρετε ύψιστες υπηρεσίες σε ξένα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Επιτέλους για μία και μόνη φορά προσφέρετε και μια υπηρεσία στον τόπο. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ με αξιοπρέπεια.

Προχωρήστε σε ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ και σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση για τη δημιουργία νέου Συντάγματος το οποίο το έχετε κάνει σουρωτήρι με τις αναθεωρήσεις, για να γλιτώνετε τις πομπές σας. Και Συντακτική Συνέλευση όχι από τους βουλευτές αλλά από σώμα που θα εκλεγεί από την ελληνικό λαό με καθολική ψηφοφορία και χωρίς περιορισμούς στις υποψηφιότητες.

Ποτέ άλλοτε τα τελευταία 25 χρόνια δεν υπήρξε μεγαλύτερη πολιτική ζύμωση από αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στις πλατείες. Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί Έλληνες μαζικά δεν αντέδρασαν σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση χωρίς την προτροπή κομμάτων, πατρόνων κτλ.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όπως αναφέρεται πολύ σωστά στην ΠΛΑΤΕΙΑ, «Εσείς γράφετε μνημόνια, εμείς γράφουμε ΙΣΤΟΡΙΑ». Όταν εσείς ξεπουλάτε την πατρίδα, εξαθλιώνετε το λαό, γίνεστε υποτελείς και ανθύπατοι, οι νέοι εξεγείρονται και γράφουν ΙΣΤΟΡΊΑ.

Εάν έχει μείνει λίγο τσίπα στους Βουλευτές της απερχόμενης κυβέρνησης, είναι επιτακτική ανάγκη για το καλό της χώρας να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. Δεν μπορεί κάπου βαθιά μέσα σας θα υπάρχει λίγο φιλότιμο. Άλλωστε κάποιοι από εσάς ανδρώθηκαν πολιτικά με την υπερηφάνεια του: «Η ΕΛΛΆΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ».

Είναι πλέον στα χέρια της απερχόμενης κυβέρνησης η πολιτική επιβίωση της χώρας ή η απόλυτη καταστροφή.

Πλέον δεν έχει νομιμοποίηση η Ελληνική Βουλή και η απερχόμενη κυβέρνηση να ψηφίσει οτιδήποτε. Ο λαός έχει άρει την εμπιστοσύνη του και την ψήφο του από το πολιτικό σύστημα. Δεν δικαιούνται να υπογράψουν ούτε υπουργική απόφαση, για χαρτιά υγείας.

Κύριοι και κυρίες κυβερνώντες. Προσφέρετε την ύψιστη υπηρεσία στον τόπο και ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Δεν δικαιούστε να παραβιάζετε το Σύνταγμα. Παρανομείτε.

Για όσους δεν το καταλαβαίνουν, η κατηγορία για Συνταγματικές παρανομίες είναι η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Ο λαός μίλησε. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Πλέον κάθε νύχτα που περνά είναι ο εφιάλτης τους.

Του Στάθη Διομήδη από newstoday, μοντάζ Γρέκι


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ένας Εφιάλτης πλανάται πάνω από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε παιδιά αλλαγή συντάγματος από τον Γιώργο τι θέλετε να μας κάνει σκλάβους με το νόμο; Σκοπός είναι να τηρείται συτό που υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]