Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες Δικαστικοί: Κίνδυνος εθνολογικής αλλοίωσης στο εγγύς μέλλον από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση


Την αλλοίωση του εθνολογικού ιστού της Ελλάδας στο εγγύς μέλλον από την ανεξέλεγκτη εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών έκρουσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας, μιλώντας στο συνέδριο της Μυτιλήνης με θέμα τη μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τον Ant1.

O Γεώργιος Καλαμίδας χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας και του ελληνικού Έθνους, μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό της οικονομικής κρίσης. Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα και δεν μπορεί να απορροφήσει τόσους μεγάλους αριθμούς αλλοδαπών. Στο διήμερο συνέδριο περισσότεροι από 400 σύνεδροι, στην πλειονότητά τους δικαστικοί λειτουργοί, αντάλλαξαν απόψεις για το ακανθώδες ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και το Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως στο νησί της Λέσβου, που αποτελεί πύλη εισόδου εκατοντάδων λαθρομεταναστών. Το σύνολο των ομιλητών αναγνώρισαν την αναγκαιότητα να χαραχθεί μία αποτελεσματικότερη στρατηγική από πλευράς Πολιτείας.

Σύμφωνα με τους ομιλητές η λαθρομετανάστευση δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών αλλά και στην αύξηση της ανεργίας Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχθηκε και ο σημαντικός ρόλος των τοπικών παραγόντων της Λέσβου στη διαχείριση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των αλλοδαπών, που σχεδόν καθημερινά φθάνουν από τα τουρκικά παράλια.

Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι μετανάστες/πρόσφυγες, δεν πρέπει ΠΟΤΕ να παίρνουν υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου. Αλλά μόνο άδεια εργασίας, και να πληρώνουν κάθε χρόνο για να την ανανεώνουν. Ποσό, που θα αντιστοιχεί σε κατ'αποκοπή φόρο/ασφάλιση/ιατρική περίθαλψη.

    Υπηκοότητα πρέπει να παίρνουν ΜΟΝΟ οι Ορθόδοξοι που θέλουν να γίνουν Έλληνες.

    Δηλαδή η υπηκοότητα δεν πρέπει να δίνεται με κριτήρια "εδαφικού δικαίου"(πχ πόσα χρόνια ζεις σε μια χώρα ή αν γεννήθηκες σε αυτή), αλλά με πολιτιστικά κριτήρια(Δηλαδή αν ασπάζεσαι τον πολιτισμό αυτής της χώρας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]