Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ζαριά των εκλογών


Ο άνεμος… εκεί κάτω στη Συγγρού είναι ούριος. Οι δημοσκοπήσεις «φωτογραφίζουν» την πολιτική ανατροπή. Η κοινωνία βρίσκεται στις πλατείες και τους δρόμους, δείχνοντας ότι το σημερινό status quo δεν την εκφράζει και επιδιώκει την «απαλλαγή». Και ο Τύπος, γέμισε ξαφνικά με δημοσιεύματα περί του πότε ακριβώς ο Αντώνης Σαμαράς θα καταθέσει και επισήμως αίτημα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ώστε να λυτρωθούν οι Έλληνες από τα αδιέξοδα τα οποία βιώνουν σήμερα.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απολαμβάνει σήμερα τους καρπούς της στρατηγικής του «ροκανίσματος» της πολιτικής ηγεμονίας του ΠΑΣΟΚ. Όπως και ο ίδιος είχε σημειώσει εδώ και καιρό, οι Έλληνες έδειχναν να εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ, κοντοστέκονταν ωστόσο πριν πάρουν την απόφαση να περάσουν στην αντίπερα όχθη, και να προσφέρουν τη στήριξή τους στη Νέα Δημοκρατία.

Πλέον, η πραγματικότητα αυτή δείχνει να αλλάζει. Και οι δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τη Συγγρού να χτίζει σταδιακά ένα συμπαγές προβάδισμα, με τάση διεύρυνσης της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ.

Η ερώτηση λοιπόν που τέθηκε στο σημερινό briefing με αποδέκτη τον Γιάννη Μιχελάκη, ήταν περίπου αυτονόητη: Θα ζητήσει η Νέα Δημοκρατία εκλογές;

«Να έχετε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά. Βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση. Όταν έρθει η ώρα, θα το δούμε», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Μια απάντηση που δείχνει ότι στη Συγγρού μετρούν πολύ προσεκτικά κάθε τους κίνηση, συνεκτιμώντας ότι πέτυχαν μια αξιοσημείωτη πολιτική ανατροπή, νωρίτερα από κάθε πρόβλεψη.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]