Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Σαββατοκύριακο του... ανασχηματισμού!

  • Ασφυκτική πίεση δέχεται ο πρωθυπουργός μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα. «Λύση τώρα στο ελληνικό δράμα» περιμένουν υπουργοί, τρόϊκα, αγορές ακόμη και το βαθύ ΠΑΣΟΚ

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να βρίσκεται σήμερα στο Όσλο, ωστόσο οι φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία για επικείμενο ανασχηματισμό μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι έντονες, την ίδια στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν να λένε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού για να αποφασίσει. Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στο υπουργικό συμβούλιο, όπως προκύπτει και από τις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες...

Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει όσο κανείς άλλος την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της χώρας μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα με τα πρωτοφανή επεισόδια στις διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αλλά και τον θάνατο του 44χρονου μετά από επίθεση αλλοδαπών. Η κατάσταση τείνει να γίνει δραματική, με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να επισημαίνουν ότι πρέπει να προχωρήσει τάχιστα σε κινήσεις, ώστε να μην υπάρξουν χειρότερα και ταυτόχρονα να δώσει μήνυμα στο εξωτερικό ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που επιτάσσει η τρόικα, ώστε η χώρα μας να μην συνεχίσει να είναι έρμαιο των αγορών. Ο ανασχηματισμός είναι μια από τις λύσεις που εξετάζεται. Αυτό άλλωστε εισέπραξαν οι υπουργοί και επισήμαναν και στους εκπροσώπους του Τύπου, όταν τους ρωτούσαν σχετικά. Ορισμένοι τον τοποθετούσαν για τη Δευτέρα ενώ κάποιοι άλλοι αμέσως μετά την συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό άλλωστε θέλουν και στο... βαθύ ΠΑΣΟΚ, όπως επισημάνθηκε σήμερα από τον ιδρυτή της Αριστερής Πρωτοβουλίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο που σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η κυβέρνηση εμφανίζεται άτολμη, φοβική και αναποτελεσματική, χωρίς συλλογικότητα, χωρίς σχέδιο εξόδου από την κρίση, απέναντι στις συνθήκες που διαμορφώνουν ακόμα και οι δικές της λανθασμένες πολιτικές. Υπουργοί αντί να ασχολούνται με την επίλυση των κρίσιμων θεμάτων, αγωνιούν για το "εγώ" τους και θυσιάζουν την αποτελεσματικότητα στο βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής. Ξεχνούν φαίνεται ότι δεν κρίνονται ατομικά αλλά συνολικά σαν Κυβέρνηση. Η εικόνα της Κυβέρνησης θυμίζει "φτερό" στον άνεμο των πιέσεων των ισχυρών της Ευρώπης και της τρόικας». Και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει χωρίς άλλες καθυστερήσεις να ανατρέψει αυτή την εικόνα, αλλάζοντας την ηγετική ομάδα που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Οφείλει να συγκροτήσει Κυβέρνηση διαχείρισης και εξόδου από την κρίση με έμπειρα, ικανά, αποτελεσματικά στελέχη που έχουν αρχές και ιδεολογία που μπορούν να στηρίξουν σκληρές και αποφασιστικές διαπραγματεύσεις. Οι εκφραστές του "yes men" πρέπει να τελειώσουν. Το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να είναι στα χέρια όσων το υποθήκευσαν. Ο καθένας και όλοι μας κρινόμαστε».

Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φήμες για τις αλλαγές που θέλει να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου (και δεν διαψεύδονται), με το Μέγαρο Μαξίμου να παραπέμπει στην εισήγηση του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και στην εξής φράση του: «Εμείς, πάντα πορευόμαστε με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Γι' αυτό, προσωπικά, ακούω όλες τις προτάσεις και ιδέες, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς, από όπου κι αν προέρχονται, εντός ή και εκτός Ελλάδας. Καμία ιδέα δεν περισσεύει, καμία πρόταση δεν είναι εκ προοιμίου απορριπτέα, αλλά αξιολογείται, αν είναι χρήσιμη, αν είναι υπεύθυνη, αν δεν είναι απλά καιροσκοπική, αν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι την ιδιοτέλεια».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]