Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την διάλυση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ εξετάζει ο Χρήστος Παπουτσής!!!

  • Ο Υπουργός έκανε λόγο για "δημοκρατικό έλλειμμα" των Σωμάτων Ασφαλείας
  • Μήπως το έλλειμμα υπάρχει στην πολιτική εξουσία;

Ξεκάθαρα για “δημοκρατικό έλλειμμα” στα Σώματα Ασφαλείας έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε στους αστυνομικούς την ευθύνη για τους τραυματισμούς των πολιτών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Αναφερόμενος μάλιστα σε υπηρεσίες και σώματα αιχμής της ΕΛ.ΑΣ., όπως τα ΜΑΤ αλλά ακόμη και οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ μίλησε για κρούσματα αυθαιρεσίας, απειθαρχίας και κατάχρησης εξουσίας, λέγοντας ότι είναι καλύτερα να διαλυθούν για να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μια υπηρεσία όσο ισχυρή αποτελεσματική ή δημοφιλής κι αν εμφανίζεται είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί από τη μία πλευρά κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής απειθαρχίας αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας και από την άλλη πλευρά να επιτρέπει σε περιπτώσεις αδικοπραξίας μια ιδιόμορφη συντεχνιακή αλληλεγγύη”

Όλα αυτά μιλώντας σε σύσκεψη με τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας και τους επιτελείς τους, καθώς και την ηγεσία της ΕΥΠ. Ερωτώμενος μάλιστα για το πογκρόμ εναντίον αλλοδαπών και ειδικά γιατί από τις 47 προσαγωγές εκ των οποίων οι 42 αφορούσαν σε Έλληνες έγινε μόνο μια σύλληψη και αυτή αλλοδαπού το χαρακτήρισε με στόμφο “εντυπωσιακό”!

Απορία ιστολογίου: Αν προχωρήσει στην κατάργηση των ΜΑΤ ο Παπουτσής, τότε ποιός θα προστατεύει τους πολιτικούς από το ξύλο; Μήπως θα "εισάγουν" ειδικούς από άλλες χώρες;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αφού υπάρχει "δημοκρατικό έλλειμμα" μέσα στη Βουλή, περιμένουμε να λειτουργεί η Δημοκρατία οπουδήποτε αλλού;
    Και μέσα στα κόμματα υπάρχει "δημοκρατικό έλλειμμα", αφού οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν με εκβιασμούς, ας καταργήσουμε και τη Βουλή, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα Κε Υπουργέ.Διαλύστε τα. Διαλύστε τα ΜΑΤ την ΔΕΛΤΑ την ΔΙΑΣ, τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Ετσι θα διαλύσετε και τις τελευταίες εργασιακές ομάδες που παραμένουν με κάποια ιδανικά και αξίες σε αυτό τον τόπο.Ούτως η άλλως όλα τα υπόλοιπα εσείς και το σύνολο των πολιτικών τα αφήσατε να διαλυθούν. Διαλύστε τα λοιπόν. Ομως όταν θα κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας εκ νέου πλήθος αγανακτισμένων πολιτών,φροντίστε εσείς και οι υπόλοιποι να είσαστε μέσα στην Βουλή και όχι κάπου αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετσι εκανε και ο μεγας αλεξανδρος..
    πριν την μαχη του γρανικου διελυσε τον στρατο του,
    γιατι δεν ειχαν κοψει τα νυχια τους ,και εφτιαξεν
    αλλον...
    αυτο ειναι πολιτικη...
    οταν θα καινε την αθηνα,θα στειλει τα ματ εξοχη!!!
    ετσι δεν κανανε και με τον στρατο,που φυλαει τα συνορα....χρονια τωρα δεν μπαινει κουνουπι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]