Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κ. Παπανδρέου έχει καλομάθει με τις μπλόφες

  • Γνωρίζει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ μπλόφας και ολέθρου ο κ. Παπανδρέου;

Μετά το φιάσκο της Παρασκευής, με την πολύωρη παραλυσία της κυβέρνησης απέναντι στα καταστροφολογικά δημοσιεύματα του “Spiegel”, είδαμε χθες να εμφανίζεται σε διάφορες ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου -ακόμα κι εδώ στο antinews, ως γνώμες σχολιαστών- η πληροφορία ότι ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να προκηρύξει εκλογές για τον Ιούνιο, σκοπεύοντας να θέσει στο λαό το δίλημμα ή νέο, ακόμα σκληρότερο μνημόνιο και παραμονή στην ευρωζώνη, ή επιστροφή στη δραχμή. Με ανομολόγητο στόχο, προφανώς, να επιχειρήσει να σύρει στο δίλημμα αυτό τον Αντώνη Σαμαρά και να εξουδετερώσει τη επιχειρηματολογία του για μια άλλη πολιτική εξόδου από την κρίση.

Δεν ξέρω αν η πληροφορία “διοχετεύεται” τεχνηέντως από πρόσωπα που συνομιλούν με τον πρωθυπουργό, αλλά σίγουρα κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Παπανδρέου πως μια τέτοια κίνηση όχι μόνο θα συνιστούσε Βατερλώ για τον ίδιο και θα γκρέμιζε αυτοστιγμεί την (υπηρεσιακή) κυβέρνησή του νωρίτερα από την ώρα της, αλλά επιπλέον θα τίναζε άμεσα στον αέρα τα όποια απομεινάρια της εθνικής οικονομίας.

Και αυτό διότι, πέραν του σαθρού χαρακτήρα αυτού του διλήμματος -αφού δεν είναι πλέον καθόλου βέβαιο ότι θα ήταν λίγοι όσοι θα προτιμούσαν επιστροφή στη δραχμή, αντί των αδιέξοδων μνημονίων που το μόνο που “πετυχαίνουν” είναι, δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα, η διαρκής εξαθλίωση του λαού-, και μόνο η θέση ενός τέτοιου διλήμματος εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα προκαλούσε, την επόμενη κιόλας μέρα, κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών αφού ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα άφηνε πλέον εκεί τις όποιες καταθέσεις του, έρμαιο του όποιου εκλογικού αποτελέσματος (όπως θα το έθετε ο πρωθυπουργός).

Μπορεί λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου να νομίζει ότι έχει… καλομάθει από τις περυσινές δημοτικές εκλογές, αλλά δεν είναι όλοι οι εκβιασμοί αποτελεσματικοί. Και όταν το διακύβευμα είναι η οικονομία, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ μπλόφας και ολέθρου είναι σχεδόν αδιόρατη.

Αυριανιστής

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μήπως και ο δημοσιογράφος του Spiegel λέει την αλήθεια και υπήρχε ελληνικό αίτημα που όμως ήταν μπλόφα απευθυνόμενη στους ευρωπαίους και για να μη γίνει πανικός στις αγορές διαψεύστηκε από Σόιμπλε, αλλά και από ελληνικής πλευράς γιατί πέτυχαν αυτό που ήθελαν;
    Υποθέσεις κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]