Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυκλώματα τοκογλυφίας οδηγούν σε αυτοκτονίες

  • Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε έχει στραφεί το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας Ηρακλείου, όπου ο προϊστάμενός της Νίκος Μαρκάκης πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως τοκογλύφοι λυμαίνονται την αγορά.

Κυκλώματα τοκογλυφίας αποτελούν, όπως όλα δείχνουν, το «γενεσιουργό αίτιο» της τραγικής εικόνας που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης. Το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια περισσότεροι από 20 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους επιχειρηματίες, αυτοκτόνησαν στην Κρήτη συνδέεται πλέον ευθέως με τη δράση τοκογλύφων στη Μεγαλόνησο.

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε έχει στραφεί το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας Ηρακλείου, όπου ο προϊστάμενός της Νίκος Μαρκάκης πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως τοκογλύφοι λυμαίνονται την αγορά. Το σίγουρο είναι ότι οι αυτοκτονίες -κυρίως στο Ηράκλειο- έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας. Μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα τρεις επιχειρηματίες αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αυτοκτονία του εμπόρου ιατρικών ειδών Ιωάννη Κακούτη τον Μάρτιο του 2009. Βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στο Ηράκλειο, χωρίς η οικογένειά του να ξέρει την αιτία που τον οδήγησε στην τραγική απόφαση να θέσει τέρμα στη ζωή του. Η Καλλιόπη Κακούτη, χήρα του αδικοχαμένου Ιωάννη Κακούτη, κατόρθωσε να συλλέξει πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία την οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο σύζυγός της τα τελευταία 2-3 χρόνια της ζωής του είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης οργανωμένου τοκογλυφικού κυκλώματος, το οποίο δρούσε με την ανοχή, αν όχι με τη σύμπραξη και την καθοδήγηση, τραπεζικών στελεχών και υπαλλήλων. Οπως υποστηρίζει μάλιστα στη μήνυση που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, την οποία και στρέφει κατά οχτώ κατοίκων της πόλης -γιατρών, επιχειρηματιών και τραπεζικών-, τα τελευταία τρία χρόνια τα άτομα αυτά εμφανίζονται να έχουν ανταλλάξει επιταγές εκατομμυρίων ευρώ με τον αυτόχειρα, χωρίς να διατηρούν ουδεμία εμπορική σχέση μαζί του! Κλασική περίπτωση τοκογλυφίας δηλαδή.

«Εχω σοβαρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, για την εμπλοκή και εκμετάλλευση του συζύγου μου από οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας, το οποίο τον οδήγησε στην αυτοκτονία», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» η Καλλιόπη Κακούτη, που αναμένει από μέρα σε μέρα κλήση από την αρμόδια αντεισαγγελέα, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η 140σέλιδη μήνυση ήδη από τις 24 Μαρτίου 2011, προκειμένου να καταθέσει και ενώπιον του ανακριτή όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση και να πέσει άπλετο φως στην ιστορία αυτή.

Μπαράζ μηνύσεων
Ανάλογες μηνύσεις έχουν υποβληθεί και από οικογένειες άλλων αυτόχειρων επιχειρηματιών, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται η έρευνα και για την αυτοκτονία του 40χρονου Γιάννη Μεστροπιάν την περασμένη εβδομάδα.

Γνωστός στην κοινωνία της Κρήτης για το καλό του όνομα, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Κακούτης ζούσε ευτυχισμένος με τη σύζυγο και τον 16χρονο γιο του στο σπίτι τους στο Ηράκλειο. Διατηρούσε επιχείρηση πώλησης ιατρικών ειδών, την οποία είχε ιδρύσει ο πατέρας του. Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα επικερδής και ο Κακούτης φρόντιζε να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του.

Οταν όμως αποφάσισε να ανοιχτεί σε νοσοκομειακά ιδρύματα των Αθηνών, οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν. Οι συνεχείς καθυστερήσεις, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που «χτύπησε» την αγορά, είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν τα σύννεφα στην καριέρα του επιχειρηματία...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. η τοκογλυφία ανθεί εκεί όπου δεν δουλεύει η αγορά....
    η αύξηση των αυτοκτονιών είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα και δεν έχει να κάνει τόσο με τα κυκλώματα τοκογλύφων όσο με την οικτρή οικονομική κατάσταση μέσα στην οποία αναγκαστήκαμε από την ΓΑΠημένη παρέα να ζούμε.....

    εξάλλου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο κοντινό σας φαρμακείο να σας βεβαιώσει πόσο τοις εκατό πάνω πήγε η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων.....αν ακούσετε 200% μην εκπλαγείτε....

    χρηχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]