Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημαγωγοί ή άσχετοι;


Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν είπαν προεκλογικά την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη λογοκριμένη συνέντευξη του Στρος-Καν στην γαλλική τηλεόραση που δημοσιοποίησε την περασμένη Τρίτη ο Λαζόπουλος, προκαλώντας πολιτικό σεισμό στη χώρα.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του απέκρυψαν την αλήθεια από άγνοια ή για λόγους δημαγωγίας. Αν δηλαδή το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» ήταν προϊόν ...
«ασχετοσύνης» ή φτηνού και επικίνδυνου λαϊκισμού. Ο Παπανδρέου συνέχιζε να μην λέει την αλήθεια και προεκλογικά όταν μας διαβεβαίωνε ότι η χώρα δεν πρόκειται να προσφύγει στο ΔΝΤ...Είπε άλλα πολλά, που δείχνουν ότι την εποχή εκείνεη το ΠΑΣΟΚ ήταν σε πλήρη σύγχηση.

Προφανώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι διαπραγματεύσεις για μιά τόσο σοβαρή ακι κρίσιμη απόφαση σαν την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ δεν μπορούσαν να γίνουν στη λογική πρωινάδικου. Οι υποτιμήσεις, οι πρόωρες εκλογές και οι προσφυγές στα μνημόνια δεν προαναγγέλονται.

Γίνονται Σύμφωνοι! Οι πολίτες όμως απαιτούν όμως από τις υπεύθυνες -υποτίθεται- κυβερνήσεις τους, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Ειδικά όταν πρόκειται για τοσο κρίσιμους για το μέλλον τις χωρας χειρισμούς. Και στα δύο αυτά ζητήματα(υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα), ο Γιώργος και η κυβέρνησή του έχουν μεγάλο - μα πολύ μεγάλο θέμα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πληρώσει στο τέλος η χώρα την ανεπάρκειά τους. Αυτών και των επόμενων!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]