Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wiki Leaks: Πύλη εισόδου εξτρεμιστών ισλαμιστών η Ελλάδα

Για μία ακόμα φορά φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για μετατροπή της Ελλάδας σε πύλη εισόδου εξτρεμιστών ισλαμιστών υπό την κάλυψη του τεράστιου ρεύματος λαθρομεταναστών που έρχονται από τη γειτονική Τουρκία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα τη εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ” από το 2006 όπως αποδεικνύεται από τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια χάρις στο Wiki Leaks υπάρχει μία έντονη ανησυχία για την αυξημένη είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα κυρίως για την ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με διεθνή κυκλώματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα μ ε το τηλεγράφημα “07ATHENS2204” ο τότε λιμενάρχης της Μυτιλήνης, αναφέρει στον Αμερικανό υπάλληλο της πρεσβείας, τον Σεπτέμβριο του 2008, ότι το τελευταίο διάστημα «είχε γίνει αυτόπτης μάρτυρας ενός αθόρυβου στρατού Ισλαμιστών που έμπαινε παράνομα καθημερινά στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση του αμερικανού διπλωματικού υπαλλήλου για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η κατάσταση ο λιμενάρχης του δηλώνει ότι τους στέλνει πίσω στην Τουρκία με ένα καράβι που το αποκαλεί «το λεωφορείο» και εκεί τους απελευθερώνει χωρίς βεβαίως να ενημερώνεται κάποια τουρκική αρχή.

Ανάλογη όμως πολιτική εφαρμόζουν και οι Τούρκοι λιμενικοί οι οποίοι εγκαταλείπουν συνεχώς λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά σε απόμερα σημεία. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται η Αμερικανική πρεσβεία ανησυχεί ιδιαίτερα για μια σειρά από φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν Τούρκους λιμενικούς να «μεταφέρουν» και να εγκαταλείπουν λαθρομετανάστες σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Εάν και εφόσον οι αναφορές της αμερικανικής πρεσβείας αντικατοπτρίζουν αυτό που πραγματικά συνέβαινε στα ελληνικά νησιά πριν από δύο περίπου χρόνια, τότε τίθεται ένα πολύ σοβαρό ερωτηματικό όσον αφορά τα άτομα που έχουν εισέλθει στη χώρα υπό την κάλυψη των λαθρομεταναστών, το ζήτημα της απόδοσης του ασύλου, το ζήτημα της παρουσίας των ατόμων αυτών εντός της ελληνικής κοινωνίας και των δραστηριοτήτων τους καθώς και όλων αυτών των Ελλήνων που στα πλαίσια της ανθρωπιστικής προσέγγισης του θέματος των λαθρομεταναστών προσφέρουν ουσιαστικά έμμεση κάλυψη σε εξτρεμιστικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν με τις πράξεις τους σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]