Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιχείρηση τρομοκράτησης δικαστών

  • Ζήτησαν τα στοιχεία όσων έχουν βγάλει αποφάσεις που δικαιώνουν προσφυγές εργαζομένων!
ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα έχει ανακύψει μετά τη διαρροή επιστολής του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς ζητείται το «φακέλωμα» όσων δικαστών εκδίδουν αποφάσεις που δικαιώνουν προσφυγές εργαζομένων.

Στην ίδια επιστολή ζητούνται τα στοιχεία των δικαστικών λειτουργών που χειρίσθηκαν συγκεκριμένες υποθέσεις, εκδίδοντας αποφάσεις σε βάρος του Δημοσίου, ενώ διατυπώνονται αιχμές για εμπλοκή δικηγόρων σε «στημένες δίκες» προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η κίνηση του Νομικού Συμβουλίου χαρακτηρίζεται πρωτοφανής και έχει προκαλέσει τις οργισμένες αντιδράσεις τόσο των δικαστών όσο και δικηγόρων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι στην ουσία πρόκειται για απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών προκειμένου να μην εκδίδουν φιλεργατικές αποφάσεις. Απόπειρα που αν δεν υποκινείται από κυβερνητικούς κύκλους, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο σημερινός πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου Φ. Γεωργακόπουλος, ήταν απλό μέλος την περίοδο που το Συμβούλιο νομιμοποίησε με τη γνωμοδότησή του, χωρίς να έχει την άδεια του τότε προέδρου του ΝΣΚ, όλες τις αποφάσεις που περιελάμβανε το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και ότι η εν συνεχεία προαγωγή του στη θέση του προέδρου ήταν τρόπον τινά μια αναγνώριση της... προσφοράς του.

Πάντως μετά τη διαρροή της επιστολής και τον σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Γεωργακόπουλος προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία του σχετικού κειμένου, ισχυριζόμενος ότι ήταν απλώς ένα πρόπλασμα και πως δεν είχε στόχο το «φακέλωμα» των δικαστών. Πλην όμως, κανέναν δεν έπεισε και οι αντιδράσεις των δικαστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Σε σχόλιό του στο μπλογκ dikastis, κάποιος δικαστής διατυπώνει σαφέστατες αιχμές κατά δικηγόρων του Δημοσίου που «ζητούν αναβολές γιατί δεν ξέρουν πού είναι ο φάκελος της υπόθεσης που έχουν χρεωθεί και δεν ξέρουν καν την υπόθεση»! Και προσθέτει:
«Εμείς μπορεί να είμαστε έτοιμοι ''για υπάλληλοι'' ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και όχι ασφαλισμένοι ως ''επιστήμονες'', αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε ''υπηρέτες δύο αφεντάδων'' – για να μην παρεξηγηθούμε, επιστήμης και Δημοσίου».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]