Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Παπανδρέου περιφρονεί το Άγιο Όρος


Mε τίτλο «Οι μοναχοί του Άθω επικρίνουν το πακέτο εξυγίανσης της Αθήνας» κυκλοφορεί η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Η ελληνορθόδοξη εκκλησία βλέπει ότι μέσω του προγράμματος εξυγίανσης χάνει την ανεξαρτησία της. Οι μοναχοί του Άθω υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Το 20% φορολογία στην περιουσία των μοναστηριών υποσκάπτει την ανεξαρτησία της μοναστικής πολιτείας.»

«Η ορθόδοξη εκκλησία έχει στην κατοχή της τεράστιες εκτάσεις, ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια και ακίνητα. Στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας η εκκλησία έχει μετοχές ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ γύρω στα 20 εκατομμύρια έφθασε το 2008 το εισόδημα της εκκλησίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.

Οι μοναχοί επικρίνουν δριμύτατα την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας: Η Ελλάδα τελεί ‘υπό την κατοχή’ των πιστωτών της από το ΔΝΤ και την ΕΕ, φωνάζουν οι μοναχοί από το Δεκέμβριο και όλοι φοβούνται ότι μετά το Πάσχα θα επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα.»

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]