Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας-Κούρδων στην Κωνσταντινούπολη

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και κούρδους διαδηλωτές έπειτα από τον αποκλεισμό από το Ανώτατο Εκλογοδικείο των υποψηφίων που υποστηρίζονται από το κύριο κουρδικό κόμμα στην Τουρκία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 12 Ιουνίου.



Πολλές χιλιάδες οπαδοί του Κόμματος για την Ειρήνη και την Δημοκρατία (BPD) --3.000 σύμφωνα με την αστυνομία-- συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τάξιμ, την κεντρικότερη στην τουρκική μητρόπολη, περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.




Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν το πλήθος άρχισε να κινείται προς τις σκηνές που είχε στήσει το BDP στο γειτονικό προάστιο Ακσαράι, στα πλαίσια μίας πρωτοβουλίας κοινωνικής ανυπακοής.


Ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ σε σταθμό του μετρό, σε σχολικά κτήρια και ένα ταχυδρομείο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαντήσει με δακρυγόνα.



Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν την επαύριον της απόφασης του Εκλογοδικείου να απορρίψει τις υποψηφιότητες 12 ανεξαρτήτων διεκδικητών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές --επτά εκ των οποίων υποστηρίζονταν από το BDP-- εξαιτίας του δικαστικού μητρώου τους.


Μεταξύ των απορριφθέντων υποψηφίων περιλαμβάνεται και η Λεϊλά Ζάνα, εξέχουσα μορφή του κουρδικού πολιτικού κινήματος.



Ως αντίποινα για την απόφαση αυτή, το BDP απειλεί να μποϊκοτάρει τις εκλογές.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ειδαν οι Κουρδοι τον Παγκαλο εκει και σκεφτηκαν
    Ωχ ηρθε ο χοντροεκτελεστης, και σαν πιο εξυπνοι απο εμας βγηκαν στους δρομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε κ τ ό ς Ε.Ε. η Türkiye!

    A υ τ ο ν ο μ ί α 'στους Κούρδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]