Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;

Είδαμε και ακούσαμε τελευταία κάποιους (μεγαλο)δημοσιογράφους, απ΄ αυτούς που διατυμπάνιζαν τόσους μήνες το «δεν υπήρχε άλλη λύση» να καταφέρονται σήμερα κατά του «μνημονίου», το οποίο κατά τους παλιότερους ισχυρισμούς τους θα έφερνε τα πρώτα θετικά οικονομικά αποτελέσματα μέσα στο 2011. Κάποιος θα μπορούσε δικαιολογημένα να πει για τους δημοσιογράφους αυτούς «Δεν ήξεραν. Δεν ρώταγαν;».

Ακόμα πιο προκλητικά εξαπολύθηκαν πρόσφατα βολές κατά της ασκούμενης μνημονιακής οικονομικής πολιτικής από κάποιους πολιτικούς άνδρες (διάβαζε: ΛΑΟΣ), που είχαν υπερψηφίσει στη Βουλή την επαχθή δανειακή σύμβαση. Φυσικά και για τους πολιτικούς αυτούς άνδρες ισχύει η ρύση «Δεν ήξεραν. Δεν ρώταγαν».

Τέλος κάποιοι πολίτες από λόγους ιδιοτέλειας ή συχνότερα αφέλειας υποστήριξαν άμεσα ή έμμεσα τα μέτρα καταβαράθρωσης της χώρας και τώρα «χτυπάνε το κεφάλι τους». Ακέραιο ισχύει και γι αυτούς το «Δεν ήξεραν. Δεν ρώταγαν;».

Είναι γνωστό ότι, παρά τις μειώσεις μισθών και την αύξηση της φορολογίας, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε το 2010 κατά 16,0%, ενώ η μέση ετήσια αύξηση τα προηγούμενα 9 χρόνια ήταν 2,6%!

Είναι φανερό πως οι προβλέψεις του μνημονίου, της τρόικας και του …συνεπώνυμού μου υπουργού Οικονομικών μέσα σε λίγους μήνες διαψεύστηκαν οικτρά. Ο πληθωρισμός έφτασε αισίως το 4,7% το 2010, ενώ το μνημόνιο πρόβλεπε 1,9%. Η οικονομική ανάπτυξη που δήθεν θα άρχιζε μέσα στο …Δεύτερο Εξάμηνο του 2011 κατέστη όνειρο απατηλό και η έναρξή της μετατίθεται για τη …Δευτέρα Παρουσία. Αντίθετα όλοι σήμερα συζητούν για «αναδιάρθρωση του χρέους» και «ελεγχόμενη χρεοκοπία».

Ενώ χρόνω όμως κάποιοι ούτε ήξεραν ούτε ρώταγαν, δεν έπαψαν να ακούγονται φωνές βοώντων εν τη ερήμω που γνώριζαν και πρόβλεπαν. Ήδη η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, που δεν συντάσσεται από οικονομολόγους, είχε γράψει την 2/5/2010:
«Τα φρικτά οικονομικά μέτρα που έλαβαν οι δανειστές (Γερμανία/ΔΝΤ)και «συμφώνησε» ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να φέρουν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα στην οικονομική πορεία της χώρας. Το μέλλον προβλέπεται ζοφερό, όταν πολύ σύντομα θα ζήσουμε τη δεινή κατάσταση που στα οικονομικά περιγράφεται ως «στασιμοπληθωρισμός». Οι ικανότεροι Έλληνες θα μεταναστεύσουν (όσοι δεν έχουν ήδη μεταναστεύσει) και θα μείνουν τα «ρετάλια». Η Ελλάδα μας θα μεταβληθεί σε προτεκτοράτο».

Υπήρχε όμως άλλος δρόμος; Η νέα κυβέρνηση της Ιρλανδίας προβαίνει ήδη σε αυξήσεις μισθών και μειώσεις της φορολογίας. Δεν γνωρίζω αν θα πετύχει. Όμως η κλασσική συνταγή του Δ.Ν.Τ. έχει δοκιμαστεί και αποτύχει κατ΄ επανάληψη. Ακόμα κι αν δεν ήξεραν οι υποψήφιοι σωτήρες έπρεπε να έχουν συμβουλευτεί την Αργεντινή και τις άλλες χώρες που είχαν δοκιμάσει το έδεσμα πριν παραγγείλουν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]