Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση υπό... διάλυση

Βρέθηκαν στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου όταν διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Εδωσαν μαζί του τη νικηφόρα μάχη των εκλογών του 2009. Έγιναν υπουργοί ή στελέχη υπουργείων. Και σήμερα... δεν μιλιούνται μεταξύ τους. Οι περισσότεροι.

Η αναμενόμενη από καιρό παραίτηση του γενικού γραμματέα Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλο θορύβησε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, όχι λόγω των επιπτώσεων που θα έχει στο έργο της κυβέρνησης (καθώς ο παραιτηθείς αξιωματούχος ήταν εδώ και καιρό χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες), αλλά εξαιτίας της βεβαιότητας ότι “δεν έσταξε ακόμη η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι” –σύμφωνα με χαρακτηριστική φράση έμπειρου βουλευτή.

Ο κ. Γεωργακόπουλος, λοιπόν, “δεν μιλιόταν” με τον πολιτικό του προϊστάμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών “επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων” από τον ίδιον τον πρωθυπουργό.

Ο Γιάννης Ραγκούσης “δεν μιλιέται” επίσης με τον κ. Παπακωνσταντίνου εκπλήσσοντας όσους τους γνώρισαν ως “Διόσκουρους του Γιώργου” -στο πρόσωπό τους, άλλωστε, αποτυπώθηκε η εικόνα του “νέου ΠΑΣΟΚ” που υποσχέθηκε ο σημερινός πρωθυπουργός. Ο πρώτος δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις ούτε με τον Χρήστο Παπουτσή, όπως αποκαλύφθηκε όταν, προ ολίγων ημερών, ο Ευ. Βενιζέλος ανέλαβε να “μεσολαβήσει” ανάμεσα στους συναρμόδιους υπουργούς για να λήξει το πρόβλημα με τους απεργούς πείνας στο μέγαρο της Υπατίας – μεσολάβηση που προκάλεσε την μεσονύχτια οργισμένη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών.

Ο Χάρης Παμπούκης διατηρεί καλές σχέσεις μόνο με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ η αξιοποίηση του Ελληνικού τον έφερε απέναντι (και) με την Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, με τη σειρά της, δέχεται πλέον τις βολές όλων των συναδέλφων της, εξαιτίας της περιβαλλοντικής εμμονής της (“σε βάρος των επενδύσεων”) και της αδυναμίας της να συνεργασθεί με τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Ο Παύλος Γερουλάνος προστέθηκε στους «απέναντι» του κ. Ραγκούση όταν δήλωσε πριν από λίγο ημέρες ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση, η Λούκα Κατσέλη βάλλεται από όλους για την αντι-Μνημονιακή στάση της και ο Θεόδωρος Πάγκαλος έγινε κόκκινο πανί για τις περίφημες δηλώσεις του.

Σε άλλες εποχές όλα αυτά θα πρόσφεραν εξαιρετικό υλικό για παραπολιτικά. Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα προκαλούν θυμό και ανησυχία.

Δικαίως επισημάνθηκε χθες ότι όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών παραιτείται καταγγέλλοντας υποβάθμισή του (σ.σ. αν και η διαμαρτυρία του, μεταξύ άλλων, για το ότι δεν είχε λόγο ούτε για τις τοποθετήσεις διευθυντών στις Εφορίες προκαλεί ερωτήματα) την ημέρα που ξεκινά το πρωθυπουργικό tour για μία καλή λύση στις Συνόδους Κορυφής, η κυβέρνηση δίνει την εικόνα διάλυσης.

Οταν αυτή η παραίτηση γίνεται την επομένη των συναντήσεων του κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς με μέγα ζητούμενο τη συναίνεση, μόνο ειρωνικά χαμόγελα προκαλεί.

Κι όταν συμπίπτει με τη δημοσιοποίηση των μαύρων στοιχείων για την ανεργία (στο 15% οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι!) και για την ύφεση (στο 6,6% «που είχε να συμβεί από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο» όπως δήλωσε ο Α. Σαμαράς) η οργή παίρνει θέση.

Ή θα αλλάξουν ή θα βουλιάξουν – κι εμείς μαζί τους.

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρεκί"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]