Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου κατέλαβε τη Θράκη!


  • «Να είστε ενωμένοι, να προστατεύετε την τουρκική σας εθνικότητα, τη φωνή σας να την ακούσουν στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Επωφεληθείτε από τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της πολύωρης παραμονής του στην Κομοτηνή

Μόνο ιδιωτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κομοτηνή,
από όπου φρόντισε πολλάκις να τονίσει τη σημασία διαβίωσης τουρκόφωνων πληθυσμών σε περιοχές όπως η Θράκη, η Ρόδος και η Κως, που γειτνιάζουν με την Τουρκία, στέλνοντας έτσι μηνύματα εξωτερικής πολιτικής. Η μοναδική επίσημη επίσκεψη του υπουργού στην πόλη μας έγινε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου τον υποδέχτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης και ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης. Στη συνέχεια ο κ. Νταβούτογλου επιβεβαίωσε περίτρανα τις πληροφορίες, που τον ήθελαν να ακολουθεί τη γνωστή διαδρομή, που ακολουθούν όλοι οι πολιτικοί της γείτονας, μεταξύ ψευτομουφτείας Κομοτηνής, «τουρκικής» νεολαίας και τουρκικού προξενείου.


Πεζός κατευθύνθηκε από το παλιό τζαμί ο κ. Νταβούτογλου
προς την «τουρκική νεολαία», όπου κορίτσια με παραδοσιακές
τουρκικές στολές του προσέφεραν μία ανθοδέσμη

Συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι με τον Α. Νταβούτογλου οι ψευτομουφτήδες

Νωρίτερα όμως ο υπουργός συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας και ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρός της βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Χασάν Γκογκιούς, ο Τούρκος πρόξενος, Μουσταφά Σαρντίς, οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ο βουλευτής με καταγωγή από τα Αρριανά, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, οι δήμαρχοι Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, Αρριανών, Ιμπραήμ Σερίφ, Μύκης, Μουσταφά Τσουκάλ. Το ξενοδοχείο «Αρκάδια» κατακλύστηκε από αιρετούς της μειονότητας, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, που έσπευσαν στο γεύμα προς τιμήν του Τούρκου υπουργού. Ο οικοδεσπότης Αχμέτ Χατζηοσμάν κάλεσε στο βήμα τον κ. Νταβούτογλου, αφού πρώτα φρόντισε να επισημάνει τις πρόσφατες εξαγγελίες που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη Θράκη για τη μειονότητα. Φρόντισε βέβαια να ενημερώσει για τα προβλήματα τον Τούρκο υπουργό τον οποίον καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά λέγοντας: «χαιρόμαστε που είδαμε εδώ τον υπουργό. Αυτές οι σχέσεις είναι καλές, βοηθούν και τους δύο λαούς και τα κράτη».


Τη στολή του φόρεσε ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ για να υποδεχτεί στα γραφεία τον υπουργό

Πολιτικές δηλώσεις στο γεύμα της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής

Και ενώ στην επίσημη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό και περιφερειάρχη, ο Τούρκος υπουργός δεν έκανε καμία δήλωση, στο γεύμα αποδείχθηκε λαλίστατος. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διανύουν μία περίοδο άνοιξης, είπε από το βήμα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και χαρακτήρισε γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τη μειονότητα. Στην προσφώνησή του ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία των «μουφτήδων», όπως αποκάλεσε τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης. Κάλεσε τα μέλη της «τουρκικής» μειονότητας να διατηρήσουν τη γλώσσα, τη θρησκεία και την ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα τους διεμήνυσε να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Ελλάδας. Ο υπουργός Τουρκίας στάθηκε στη σημασία που έχουν οι περιοχές της Θράκης, της Ρόδου και της Κω, «γιατί σε αυτές διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί, ενώ τα μνημεία παρελθόντων ετών αποδεικνύουν την παρουσία του τουρκικού πολιτισμού». Την γειτνίαση των παραπάνω περιοχών με τα σύνορα της Τουρκίας, επισήμανε πολλές φορές ο κ. Νταβούτογλου, ενώ απευθυνόμενους στους μουσουλμάνους τους κάλεσε να μην είναι αποκλεισμένοι στη Θράκη, αλλά να υψώσουν τη φωνή τους για να ακουστεί στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Να ζήσει η τουρκική νεολαία Κομοτηνής», είπε στο τέλος της ομιλίας του ο υπουργός για να δεχτεί το θερμό χειροκρότημα

Προσευχή στο παλιό Τζαμί και συνθήματα στην «τουρκική νεολαία»

Στο κέντρο της Κομοτηνής βρέθηκε αμέσως μετά το γεύμα ο Τούρκος υπουργός. Πρώτη στάση το παλιό τζαμί της πόλης, όπου ο κ. Νταβούτογλου και η συνοδεία του προσευχήθηκαν μαζί με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Ο ίδιος ήταν που συνόδευσε στην συνέχεια τον υπουργό στα γραφεία της ψευτομουφτείας, που στεγάζονται απέναντι από τη δημοτική αγορά. Ο υπουργός δεν χάλασε χατίρι και ακολούθησε τη γνωστή διαδρομή. Ακολούθως βρέθηκε στην «τουρκική νεολαία» Κομοτηνής. Δύο νεαρά κορίτσια με παραδοσιακές τουρκικές φορεσιές τον υποδέχτηκαν με μία ανθοδέσμη στην είσοδο της νεολαίας και περίπου 150 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό για να τον ακούσουν. Ο πρόεδρος της νεολαίας και δημοτικός σύμβουλος δήμου Κομοτηνής με τον συνδυασμό «Πρώτο βήμα για την ισότητα», Χασάν Κοράη, καλωσόρισε τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Και σε αυτήν την επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών είχε πολλά να πει προς τους μουσουλμάνους. Το πόσο οικεία αισθάνεται όταν περπατάει στην Κομοτηνή, παρομοιάζοντάς την μάλιστα με την Κόνυα της Τουρκίας, επανέλαβε από το χώρο της νεολαίας ο κ. Νταβούτογλου. Αναφερόμενος στον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία με καταγωγή από τα Αρριανά, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που καθόταν δίπλα του, τον χαρακτήρισε ως παράδειγμα του ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η μειονότητα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα με την άτυπη συμβουλευτική επιτροπή μειονότητας δεν αρκέστηκε μόνο να φάει, αλλά έκανε μία μακροσκελή ομιλία με πολιτικό περιεχόμενο, αναιρώντας έτσι τον μανδύα της ιδιωτικής επίσκεψης

«Να είστε ενωμένοι, να προστατεύετε την τουρκική σας εθνικότητα, τη φωνή σας να την ακούσουν στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Επωφεληθείτε από τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων» είπε και χειροκροτήθηκε θερμά όταν τόνισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η «τουρκική νεολαία» πραγματοποιεί μαθήματα τουρκικής γλώσσας, τέχνης και παράδοσης.

Ο κ. Νταβούτογλου κάλεσε τα μέλη της μειονότητας να διατηρήσουν την τουρκική γλώσσα, την οποία μιλούν για αιώνες και να νοιάζονται μόνο για το πώς αισθάνονται οι ίδιοι και όχι για το τι λένε οι άλλοι για την εθνικότητά τους. «Να ζήσει η τουρκική νεολαία Κομοτηνής», είπε από το μικρόφωνο ο Τούρκος υπουργός και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλά ακόμα χρόνια η νεολαία εφόσον οι άνθρωποι της περιοχής μιλούν την τουρκική γλώσσα. «Να ζήσει» επανέλαβαν οι παρευρισκόμενοι, ενώ ο Χασάν Κοράη με διάπλατο χαμόγελο χάρισε ένα αναμνηστικό δώρο στον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο τουρκικό προξενείο βρέθηκε ακολούθως ο Τούρκος υπουργός, ενώ η επίσκεψή του στην Κομοτηνή ολοκληρώθηκε στο σπίτι του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Ο κ. Νταβούτογλου κάλεσε τα μέλη της μειονότητας να διατηρήσουν την τουρκική γλώσσα, την οποία μιλούν για αιώνες και να νοιάζονται μόνο για το πώς αισθάνονται οι ίδιοι και όχι για το τι λένε οι άλλοι για την εθνικότητά τους."

    Η τουρκικη γλωσσα επιβληθηκε μεσω βιαιων εξισλαμισμων και παιδωμαζωματων,σφαγων,απαγωγων και λεηλασιων κ.Νταβουτογλου!!
    Και ουδεποτε η μουσουλμανικη μειονοτητα αισθανθηκε "τουρκικη"!!
    Αντιθετως,ουδεις Μουσουλμανος στην Θρακη δεν ηθελε να παει στην Τουρκια ακριβως για να μην εκτουρκιστει!!
    Στην Συνδιασκεψη Ειρηνης στην Λωζαννη η εκδοση Μη Τουρκων Μουσουλμανων ειχε σαν αποτελεσμα να διαμαρτυρονται κλαιοντες οι τελευταιοι "οτι δεν ησαν Τουρκοι και δεν ηθελαν να εγκαταλειψουν την Ελλαδα"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]