Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

DOSTA όλα ... κοπρίτη!

Και για να μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση είναι κατά των φυλετικών διακρίσεων (όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και λοιποί μη προνομιούχοι, απο το χώμα ερχόμαστε κι εκεί θα καταλήξουμε, απλά το ΠΑΣΟΚ μας βοηθά να κόψουμε δρόμο) μάθετε με περηφάνεια ότι συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια κατά των διακρίσεων σε βάρος των ρομά.

Η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα του κομουνιστοφαγικού Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί το θέμα σήμερα είναι κομουνιστής να μην είσαι, από εκεί και πέρα ό,τι θέλει ας είσαι...

Αύριο το απόγευμα λοιπόν κατά τις 5, μπορεί ο καθένας να πάρει τα ποδαράκια του ελλείψει μέσων και να πάει στο ίδρυμα Κακογιάννης της Πειραιώς για να ακούσει μεταξύ άλλων τη Φώφη Γεννηματά και την, με πόνο ψυχής αποπεμφθείσα από το υπουργείο Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα να παρουσιάζουν τη συζήτηση για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των στερεοτύπων κατά των ρομά, στο πλαίσιο της ως άνω καμπάνιας.

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν ο κύκλος των συζητήσεων θα συμπεριλάβει και σχετικό στρογγυλό τραπέζι για το ρατσισμό και τα στερεότυπα σε βάρος των ελλήνων εργαζομένων που έχουν αναπτυχθεί εδώ και κάτι μήνες αποδίδοντάς τους το κοινωνικό στίγμα του «κοπρίτη», του «τεμπέλη» και του «διεφθαρμένου», αλλά ευελπιστούμε. Γιατί ως γνωστόν αυτού του είδους οι θεσμικές εκδηλωσοσυζητήσεις υπεισέρχονται στα κοινωνικά ζητήματα σε βάθος, οπότε αν δεν ενημερωθείς από εκεί- άντε και από το Μέγκα- από που θα ενημερωθείς;

Όμως αυτό που αξίζει περισσότερο είναι ο τίτλος της διοργάνωσης: DOSTA! Δεν ψάχτηκαν πολύ εκεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης και επέτρεαψαν τιτλοδοσία που ηχεί όμοια με την προστακτική του ελληνικού ρήματος «δίνω». Δηλαδή «Δώς’ τα»! Γιατί είναι ένα ερώτημα πώς θα το εκλάβει ο έλληνας, ο οποίος τελευταίως καλείται πολύ συχνά (δεν έχει μετρηθεί η συχνότητα σε δευτερόλεπτα) να δώσει:

να δώσει σε φόρους και περαιώσεις, να δώσει τη δόση για το δάνειο, να δώσει να δώσει το κάτι τις από μισθούς και συντάξεις, να δώσει κάτι παραπάνω για εισιτήρια, διόδια, ρεύμα, νερό, τηλέφωνα, υγεία, παιδεία, τρόφιμα και λοιπά βασικά αγαθά, να δώσει το σπίτι του,να δώσει το διπλανό του που καπνίζει ή δε ζήτησε απόδειξη για την τυρόπιτα του ενάμισου ευρώ, να δώσει πλάτη και κ%@ο γενικώς.

Τόσο πολύ ακούει να του λένε «δώς’ τα» που σε λίγο θα αρχίσει να πιστεύει ότι «Δώσ’τα» είναι υπότιτλος του Μνημονίου ή η νέα ονομασία της μερκελικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μεταξύ μας κάτι τέτοιο καθόλου δε στερείται λογικής βάσης. Υπό αυτές τις συνθήκες η καμπάνια κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, οι έλληνες εργαζόμενοι να πουν «ως εδώ», «αρκετά» (που είναι και η πραγματική σημασία της λέξης dosta στη γλώσσα των ρομ) και ν’ αρχίσουν ν’ αυτοπυρπολούνται στο Σύνταγμα μαζί με τους μετανάστες εξ ανατολής που έχουν και το νόου χάου, ώσπου να γίνει εδώ της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Ιορδανίας και όλου του ισλαμικού τόξου ταυτόχρονα.

Προς το παρόν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην πλατεία κουρελοΣυντάγματος οργανώνεται αντιδιαδήλωση με γενικό σλόγκαν «Parta!», έμβλημα το φάσκελο και υπο-σλόγκαν «O,ti dosame dosame» καθώς και «Arketa osa fagate». Ο καθείς από κει και πέρα ας δώσει ό,τι προαιρείται...




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]