Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραίτηση Μουμπάρακ ζητεί ο Ερντογάν

  • Η "αλεπού" μπήκε στο παζάρι. για να κερδίσει πόντους σαν αντιπρόσωπος των μουσουλμάνων του πλανήτη

Παράδοση της εξουσίας σε μεταβατική κυβέρνηση, ζήτησε από τον Χόσνι Μουμπάρακ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Η σημερινή κυβέρνηση δεν διασφαλίζει «κλίμα δημοκρατίας» μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τόνισε.
Παράδοση της εξουσίας σε μεταβατική κυβέρνηση, ζήτησε σήμερα από το καθεστώς Μουμπάρακ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ώρες μετά το διάγγελμα του αιγυπτίου προέδρου, στο οποίο ο Μουμπάρακ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε θα πραγματοποιηθούν εκλογές.
«Είναι πολύ σημαντικό την περίοδο αυτή (μέχρι τον Σεπτέμβρη) να υπάρχει μια μεταβατική κυβέρνηση», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
«Ο λαός αναμένει από τον Μουμπάρακ να κάνει ένα πολύ διαφορετικό βήμα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί δημοκρατικό κλίμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
Εάν δεν αποπροσατολιστούμε, σε σχέση με την "ενεργειακή μεσόγειο", αλλά και με την αυξανόμενη πίεση περί αυτοδιοίκητου ισλάμ, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τους λόγους για τους οποίους ο Τούρκος πρωθυπουργός μπαίνει στο παιχνίδι των επικυρίαρχων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Ο Ταγίπ Ερντογάν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή την είδε ως ιδανικό σημείο προκειμένου χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτε, να κερδίσει αίγλη και ισχύ ανάμεσα στα ισλαμικά κράτη. Μήπως όμως θα έπρεπε να ρίξει και μία δεύτερη ματιά στον τουρκικό πληθυσμό, μέσα στα πλαίσια της τουρκικής επικράτειας, και να είναι προσεκτικότερος, προκειμένου να αποφύγει κάποια "μετακίνηση" του επαναστατικού πνεύματος;
Είναι γνωστό πως εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, στην Τουρκία το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στενάζει οικονομικά και βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας (σύμφωνα με τα όρια της Τουρκίας και όχι της Ευρώπης)...
Πάντως, είναι γεγονός πως η "αλεπού" προσπαθεί να αρπάξει οτιδήποτε μπορέσει από το "κοτέτσι" του Ισλάμ. Και αν θα τα καταφέρει, δεν θα είναι η πρώτη φορά...

Κωνσταντίνος


Τουρκοσυριακή στρατιωτική συνεργασία ενώ όλα δείχνουν ότι ξεκινά εξέγερση και στην Δαμασκό!

Η Τουρκία και η Συρία κατέληξαν σε συμφωνία για την εκπαίδευση στελεχών του συριακού στρατού, από στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε κατά την επίσκεψη του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Ασλάν Γκουνέρ στη Δαμασκό. Οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει στην οργάνωση πλαισίου στρατιωτικού διαλόγου, υψηλού επιπέδου.
Όλα αυτά, όμως, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το διαδίκτυο πυροδοτεί άλλη μία λαϊκή εξέγερση, στην Συρία κατά του καθεστώτος Άσαντ!
Μετά την Αίγυπτο, την Αλγερία, την Υεμένη, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μέση Ανατολή, που μελετά άρθρα και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των κοινωνικών αναταραχών και στη Συρία.
Και αυτό γιατί μέσω του Facebook διοργανώνονται διαδηλώσεις το Σαββάτο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόσο στη Δαμασκό όσο και άλλες πόλεις.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την αντιπολίτευση με βασικά αιτήματα
τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τον μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όπως μεταδίδει το CNN, προς το παρόν δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το εάν οι διαδηλώσεις θα είναι πολυπληθείς ή όχι.
Την Κυριακή, οργανώθηκε στο Σουδάν -κυρίως μέσω του Facebook- μεγάλη διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.
«Τυνησία, Αίγυπτος, Σουδάν. Όλοι μαζί» φώναζαν εκατοντάδες Σουδανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune του Σουδάν, που επικαλείται πηγή της Αστυνομίας, 70 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 40 είναι φοιτητές- συνελήφθησαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο σοφός λαός μας λέει: "Λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή"; Με τόσο τρέξιμο που κάνει ο καρντάσης, ας προσέξει μην τον ξαναπιάσει καμιά υπερκόπωση.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]