Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοραντής: «Ο Χρυσοχοΐδης μετέτρεψε την ΕΥΠ σε αρένα με πράσινα γιαταγάνια»


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Κοραντής εξομολογείται τι θα πει στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εάν τον συναντήσει τετ-α-τετ στον απόηχο των αποκαλύψεων της ιστοσελίδας WikiLeaks
Σε μια συνέντευξη – ποταμό ο Γιάννης Κοραντής εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks και του επιρρίπτει ευθύνες για την πλήρη αποδιοργάνωση της ΕΥΠ. «Παρέλαβε μια ΕΥΠ όπου επικρατούσε εθνική σύμπνοια και αυστηρή προσήλωση στο καθήκον και τη μετέτρεψε σε μια αρένα όπου βγήκαν τα πράσινα γιαταγάνια…», τονίζει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιάννης Κοραντής. Επαναλαμβάνει δε πως οι επιτυχίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη 17 Νοέμβρη και τον Επαναστατικό Αγώνα ήταν τυχαία περιστατικά που αξιοποιήθηκαν επικοινωνιακά από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα. Είναι αποδεδειγμένο, εδώ και καιρό, ότι η εξάρθρωση της 17Ν ξεκίνησε από ένα καθαρά τυχαίο συμβάν, δηλαδή την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Κανείς δε γνωρίζει τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχε προκύψει το γεγονός αυτό» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναφέρεται και στα όσα συνέβησαν στη Νομική λέγοντας πως η κυβέρνηση γνώριζε πως στήθηκε, όπως επισημαίνει η επιχείρηση, χρησιμοποιώντας ωστόσο σκληρούς χαρακτηρισμούς για το μεταναστευτικό πρόβλημα: «Πελώριο το πρόβλημα και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη κάποιων πολιτικών παρατάξεων, κάποιων καραγκιόζηδων της διανόησης και των ΜΜΕ, κάποιων απατεώνων δικηγόρων και ΜΚΟ που ψωμίζονται ανερυθρίαστα από τη δυστυχία των λαθρομεταναστών, για να μην ξεχάσουμε κάποιους απαράδεκτους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύθηκαν, και εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται στυγνά αυτούς τους ανθρώπους…»

Επισημαίνει τέλος πως ευθύνες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν είναι κακή ιδέα να πάνε οι μετανάστες στην… Κουμουνδούρου, ωστόσο επισημαίνει τα εξής: «Να πηγαίνανε όλοι οι λαθρομετανάστες στη Κουμουνδούρου; Καλή ιδέα, αλλά βλέπετε ότι η Κουμουνδούρου με τις τσέπες άλλων κάνει μπαξίσια. Η λύση είναι μία: οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα, εκόντες ή ακόντες».

Να ξεκινήσουμε από την ΕΥΠ. Τελικά, είναι επικίνδυνη;

Μια εβδομάδα αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του, ο τότε Υ.Προ.Πο. κ.Χρυσοχοϊδης αντικατέστησε όχι μόνο τον Διοικητή αλλά και τους δύο υπηρεσιακούς άριστους, κατά γενική ομολογία, Υποδιοικητές, που ήσαν γέννημα θρέμμα της ΕΥΠ, γνώριζαν τα πάντα για την Υπηρεσία και ήσαν αγαπητοί από όλους. Τοποθέτησε στη θέση των τελευταίων απόστρατους αστυνομικούς, στενούς του φίλους και σκληρούς κομματικούς του ΠΑΣΟΚ, που εξαπέλυσαν πραγματικό πογκρόμ εναντίον όλων των μη ΠΑΣόκων αλλά και, ίσως κυρίως, εναντίον των ΠΑΣόκων εκείνων που με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον, είχαν συνεργασθεί μαζί μου, όλο το διάστημα που διοικούσα την ΕΥΠ. Βρήκε μια ΕΥΠ που λειτουργούσε αποτελεσματικά – να υπενθυμίσω τη γιάφκα στο Χαλάνδρι, την αποκάλυψη των κυκλωμάτων των απαγωγών Μυλωνά και Παναγόπουλου, τα πλαστά χαρτονομίσματα, το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα παρασκευής κοκαϊνης και τόσα άλλα - τόσο στο εσωτερικό όσο και έναντι των εχθρών της Ελλάδος στο εξωτερικό – και μη μου ζητήσετε λεπτομέρειες, παρακαλώ, διότι δεν θα σας απαντήσω για ευνόητους λόγους. Παρέλαβε μια ΕΥΠ όπου επικρατούσε εθνική σύμπνοια και αυστηρή προσήλωση στο καθήκον και τη μετέτρεψε σε μια αρένα όπου βγήκαν τα πράσινα γιαταγάνια…. Όχι, η σημερινή ΕΥΠ δεν είναι, δυστυχώς, η ΕΥΠ του Αποστολίδη και του Κοραντή. Το προσωπικό της ΕΥΠ γνωρίζει πολύ καλά πότε λειτούργησε η Υπηρεσία και πότε όχι.

Αν βρεθείτε σε ένα τετ α τετ με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τι θα του πείτε για τα όσα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks;

Μα, ότι λησμόνησε πως ήταν εντολοδόχος του ελληνικού λαού και ότι έφριξε όλη η Ελλάδα με την απίστευτη δουλοφροσύνη με την οποία ο κ. Χρυσοχοϊδης έδινε αναφορά στον Αμερικανό Πρέσβη. Αλλά είναι γνωστό πως σήμερα, στη χώρα μας, η ευθιξία κατατάσσεται στα ουσιώδη αγαθά εν ανεπαρκεία, για να χρησιμοποιήσω μια παλαιότερη έκφραση της Αγορανομίας.

Επιμένετε στην άποψη που έχετε εκφράσει πως οι επιτυχίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη 17 Νοέμβρη και τον Επαναστατικό Αγώνα ήταν τυχαία περιστατικά που αξιοποιήθηκαν επικοινωνιακά από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

Δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα. Είναι αποδεδειγμένο, εδώ και καιρό, ότι η εξάρθρωση της 17Ν ξεκίνησε από ένα καθαρά τυχαίο συμβάν, δηλαδή την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Κανείς δε γνωρίζει τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχε προκύψει το γεγονός αυτό. Ομοίως, από ένα τυχαίο συμβάν, δηλαδή τον περιστασιακό τροχαίο έλεγχο ενός οχήματος στη Δάφνη, προέκυψε η συμπλοκή και ο θάνατος του Λάμπρου Φούντα, απαρχή του ξετυλίγματος του κουβαριού που λέγεται Επαναστατικός Αγώνας. Δεν είναι αυτή η αλήθεια; δεν είναι γεγονός ότι ο τότε Υ.Προ.Πο. αξιοποίησε τα μέγιστα, σε επικοινωνιακό επίπεδο, τα ανωτέρω περιστατικά; είναι. Εξαλείφθηκε η τρομοκρατία; όχι.

Μετανάστες στη Νομική Σχολή, απροετοίμαστο το κράτος. Θα έρθουν και χειρότερα;

Προφανώς, ,όπως στήθηκε η όλη επιχείρηση. Διδάχθηκε τίποτε η Πολιτεία, η Κυβέρνηση; Αμφιβάλλω. Είναι πλέον γνωστό ότι μια ΜΚΟ, στενά συνδεόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει αντλήσει από το Υπουργείο Εξωτερικών τεράστια κεφάλαια, αγόρασε μέσω δύο ατόμων, κατοίκων Χανίων, εισιτήρια αντί 3500 ευρώ για τους λαθρομετανάστες που ήρθαν στον Πειραιά με το ΛΑΤΩ. Κανένας δεν τους πήρε χαμπάρι στα Χανιά, στο λιμάνι; ούτε οι λιμενικοί, ούτε οι αστυνομικοί; το πλήρωμα δεν παραξενεύθηκε βλέποντας 300 μελαψούς να μπουκάρουν έτσι στο καράβι; βγήκαν σαν κύριοι στο Πειραιά, άνοιξαν τα πανώ τους, έριξαν τα συνθήματα τους και ξεκίνησαν συνοδευόμενοι και ανενόχλητοι για να τους βάλουν οι συνοδοί τους διακινητές μέσα στη Νομική. Μήπως να υπενθυμίσω εδώ ότι η διακίνηση λαθρομεταναστών είναι κακούργημα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο; Μήπως να προσθέσω ότι η Κυβέρνηση σε πρόσφατο νομοσχέδιο θέλησε να μετατρέψει αυτό το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα και έκανε πίσω όταν ξεσηκώθηκε ο ΛΑ.Ο.Σ και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, τον ακολούθησε η ΝΔ, άρχισαν να μουρμουρίζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης απέσυρε τη διάταξη δύο μόλις ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης, προαισθανόμενος την αρνητική για τη Κυβέρνηση έκβαση. Τυχαία όλα αυτά; δεν νομίζω. Η συνέχεια είναι γνωστή, με την εισβολή των λαθρομεταναστών στη Νομική, το διασυρμό του Κράτους με π.χ. εισαγγελέα να διαπραγματεύεται (!!!) με Βουλευτές, ακτιβιστές (;) «αλληλέγγυους» (άλλο φρούτο αυτό) για το εάν θα είχαν την ευγενή καλοσύνη οι λαθρομετανάστες να φύγουν από το κτίριο, τον Πρωθυπουργό από το Νταβός να στέλνει αυστηρές εντολές από τηλεφώνου δίδοντας τελεσίγραφα ενεργειών την ίδια ώρα που πάσχιζε να πείσει τους διεθνείς συνομιλητές του για τη καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και άλλα τέτοια πολλά, που υποδηλώνουν, πολύ απλά, τη γύμνια της Κυβέρνησης και την αδυναμία της Πολιτείας να εφαρμόσει τον Νόμο. Εφαρμογή του Νόμου, αυτό είναι το μόνο πράγμα που ζητάνε οι πολίτες. Εφόσον το κράτος είναι απροετοίμαστο και η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τους νόμους, ασφαλώς θα έλθουν και χειρότερα.

«Η προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών και αφορά στα υποκείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διδάσκοντες και διδασκόμενους». Αυτό δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής. Θα μείνουμε τελικά μόνο στις διαπιστώσεις;

Εδώ δεν πρόκειται μόνο για διαπιστώσεις, αλλά για σαφή υπεκφυγή και απροθυμία της Κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες της. Το άσυλο δεν εξυπηρετεί σήμερα καμία αναγκαιότητα. Αντίθετα, θα έλεγα, είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας, για τον πολιτικό πολιτισμό μας, διότι σημαίνει ότι μόνο μέσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα υπάρχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης , που δεν υπάρχει στη κοινωνία μας, ούτε στη Βουλή, ούτε στα ΜΜΕ. Σοβαρολογούμε; δεν βλέπουμε ότι χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από τις πρυτανικές αρχές, πρόθυμες να υποκύψουν στα κελεύσματα αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και κομμάτων, για να καλύψουν τις παρανομίες, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τους βανδαλισμούς, το παραεμπόριο και τώρα και τη διακίνηση λαθρομεταναστών; το κακόφημο, πλέον, άσυλο πρέπει να καταργηθεί, εδώ και τώρα. Γι αυτό και ο ΛΑ.Ο.Σ κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου στις 27 Ιανουαρίου, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης, για να ακολουθήσει ασθμαίνουσα η ΝΔ.

Το κέντρο της Αθήνας έχει παραδοθεί σε κάθε είδους παρανόμους, η Ελλάδα έχει πλημμυρίσει από παράνομους μετανάστες. Να τους πάμε όλους στην Κουμουνδούρου όπως είπε το κόμμα σας;

Πελώριο το πρόβλημα και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη κάποιων πολιτικών παρατάξεων, κάποιων καραγκιόζηδων της διανόησης και των ΜΜΕ, κάποιων απατεώνων δικηγόρων και ΜΚΟ που ψωμίζονται ανερυθρίαστα από τη δυστυχία των λαθρομεταναστών, για να μην ξεχάσουμε κάποιους απαράδεκτους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύθηκαν, και εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται στυγνά αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι αυτοί συνέβαλαν στη γιγάντωση του προβλήματος. Να πηγαίνανε όλοι οι λαθρομετανάστες στη Κουμουνδούρου; καλή ιδέα, αλλά βλέπετε ότι η Κουμουνδούρου με τις τσέπες άλλων κάνει μπαξίσια. Η λύση είναι μία: οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα, εκόντες ή άκοντες. Να παραμείνουν, νομιμοποιούμενοι, μόνο τόσοι όσους αντέχει η κοινωνία μας και η οικονομία μας. Αυτό κάνουν άλλωστε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βάζοντας μια ποσόστωση. Θα πρέπει να πειθαναγκάσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας να σηκώσουν ένα μέρος του βάρους που τους αναλογεί, διότι το πρόβλημα δεν είναι δικό μας, είναι ευρωπαϊκό. Θα πρέπει να ανεβάσουμε τους τόνους, να θέσουμε το θέμα ως πρώτης προτεραιότητας διότι για την Ελλάδα είναι θέμα εθνικής επιβίωσης. Να ζητήσουμε από τις Βρυξέλλες τη λήψη θετικών μέτρων, όπως οικονομική και περαιτέρω αναπτυξιακή βοήθεια για τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών που επιδεικνύουν διάθεση συνεργασίας, αλλά και αρνητικών όπως η διακοπή κάθε οικονομικής βοήθειας για όσες δυστροπούν, αρνούνται να υπογράψουν συμφωνίες επανεισδοχής κλπ. Να ζητήσουμε την άμεση ακύρωση του διαβόητου κανονισμού Δουβλίνο 2, που είχε υπογράψει το 2003 ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, εν ανάγκη προβάλλοντας βέτο στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που απαιτούν ομοφωνία. Λύσεις υπάρχουν, βούληση της Κυβέρνησης δεν βλέπω να υπάρχει.

Πάμε λίγο στις Εξεταστικές. Βγήκε αποτέλεσμα από την SIEMENS ή για ακόμα μια φορά προκάλεσαν την κοροϊδία για τον κόσμο;

Η Εξεταστική για τη Siemens απέτυχε παταγωδώς. Οι πολίτες είναι θυμωμένοι, νοιώθουν απατημένοι. Την ώρα που τραβάνε τα μύρια όσα, διαπιστώνουν με θλίψη αλλά και οργή ότι κάποιοι τους εμπαίζουν και «την βγάζουν ζάχαρη». Πού είναι το μαύρο χρήμα; που πήγαν τα 100 εκατ. Ευρώ όπως επισήμως ανακοίνωσε η Γερμανική Δικαιοσύνη; τα 250.000 ευρώ του Μαντέλη και το 1 εκατομμύριο του Τσουκάτου - που δόθηκε στο ΠΑΣΟΚ- μας μάραναν; τα υπόλοιπα πού πήγαν; γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν δέχθηκαν να ερευνηθούν τα ταμεία τους, όπως ζήτησε ο ΛΑ.Ο.Σ. ; γιατί δεν δέχθηκαν τα άλλα κόμματα την πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. να κληθούν να καταθέσουν οι κ.κ. Μητσοτάκης, Σημίτης και Καραμανλής για να διερευνήσουμε τι γνωρίζουν; τα δύο μεγάλα κόμματα «έδωσαν» ανθρώπους από τα πολιτικά «νεκροταφεία» τους. Είναι η «ομερτά» σε όλη της τη δόξα. Εμείς θεωρούμε ως μη γενόμενη την μέχρι σήμερα διαδικασία.

Τελευταία ερώτηση: Να ετοιμαστούμε για εκλογές τον Απρίλιο; Τις θέλει ο ΛΑΟΣ;

Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θέλει εκλογές, το έχουμε πεί κατ΄ επανάληψη. Ουδείς εχέφρων θα ήθελε εκλογές αυτή την ώρα, που θα στοίχιζαν ένα σωρό χρήματα, θα έβλαπταν την αξιοπιστία και σοβαρότητα της Ελλάδος και θα πήγαιναν τη χώρα πίσω. Πλην όμως υπάρχει σοβαρή πιθανότης να πάμε σε εκλογές τον Απρίλιο, και μάλιστα με λίστα. Οι πιθανότητες αυτές στηρίζονται σε σειρά ενδείξεων, που αφορούν τις εξελίξεις και προοπτικές της οικονομίας της χώρας, σε συνδυασμό με επίμονες πληροφορίες - παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις – ότι ο κ. Παπανδρέου προαλείφεται για Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ε, ΡΕ ΔΟΞΕΣ Ο ΛΑΠΑΣ ΓΑΠ!!! ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ , ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ,ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ...ΝΑΤΟ... Ε, ΡΕ ΓΕΛΙΑ ΤΟΤΕ, ΠΌΥ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ....ΑΝΤΑΡΤΗ "ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟ" ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΕ ¨ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!!!! " ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΤΕ ,35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΦΡΟΙ, ΗΛΙΘΙΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΑΠΙΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ. -=ΕΛΛΗΝΙΔΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστος ο κ.Κοραντης,αλλα αν πραγματικα συνειδητοποιουσε τι ψηφισε για την εισβολη του ΔΝΤ στην Ελλαδα θα αυτοκτονουσε απο την ντροπη του!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]