Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Le Monde: «Απειλή» το Ισλάμ για το 40% των Γάλλων και Γερμανών


Για περίπου το 40% των Γάλλων και των Γερμανών το Ισλάμ αποτελεί «μάλλον απειλή», σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Στη Γαλλία το 42% των ερωτηθέντων θεωρεί τους μουσουλμάνους «μάλλον ως μία απειλή», έναντι του 22% που τους θεωρεί «ένα παράγοντα πολιτιστικού εμπλουτισμού», ενώ το 38% δεν συμφωνεί με καμία από τις δύο απόψεις.

Στη Γερμανία το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το Ισλάμ αποτελεί «απειλή», ενώ το 24% πιστεύει ότι αυτή η θρησκεία εμπλουτίζει τον πολιτισμό της χώρας και το 36% δεν συμφωνεί με καμία από τις δύο απόψεις.

«Παρά τη διαφορετική αποικιακή ιστορία (των δύο χωρών), τη διαφορετική μετανάστευση και τους διαφορετικούς τρόπους ενσωμάτωσης (των μεταναστών), είναι εκπληκτικό ότι οι απόψεις είναι ίδιες και στις δύο χώρες», δήλωσε ο Ζερόμ Φουρκέ του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ifop που πραγματοποίησε την έρευνα.

Το 68% των Γάλλων και το 75% των Γερμανών εκτιμούν επίσης ότι οι μουσουλμάνοι και οι άνθρωποι μουσουλμανικής καταγωγής δεν έχουν ενσωματωθεί σωστά στην κοινωνία τους. Περίπου 5 με 6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στη Γαλλία, ενώ περίπου 4 εκατομμύρια στη Γερμανία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. το υπολοιπο 60% ειναι ή μουσουλμάνοι ή ξέμπαρκοι που ποιος ξερει απο που κραταει η σκουφια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]