Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι είναι τελοσπάντων αυτό το ευρω-ομόλογο;

Ευρω-ομόλογο σημαίνει: Αντί για τις αδύναμες χώρες που “δεν μπορούν” να δανειστούν από τις διεθνείς αγορές, διότι έχασαν την εμπιστοσύνη αυτών των αγορών, θα βγαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δανειστεί. Θα πουλάει λοιπόν η ψυχοπονιάρα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φιλάνθρωπες αυτές αγορές τα δικά της ομόλογα, τα ευρω-ομόλογα δηλαδή, και με τα λεφτά που θα μαζεύει από τις πωλήσεις αυτών των ευρω-ομολόγων, θα “στηρίζει” τις παραπαίουσες οικονομίες της ζώνης του Ευρώ.

Αγγελικό δεν ακούγεται;

Δεν μπορείς να δανειστείς εσύ, που ‘σαι μπατίρης και κανένας δεν σε εμπιστεύται, θα δανειστώ λοιπόν εγώ για πάρτη σου, που είμαι κούκλος κι όλοι μ’ αγαπάνε, και μετά θα σε “διευκολύνω”. Ε, με το αζημίωτο φυσικά.

Θα στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα η ΕΕ τις παραπαίουσες οικονομίες του νότου;
Θα στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα η ΕΕ την χώρα μας;
Μας στήριξε μήπως η ΕΕ χωρίς ανταλλάγματα με το Μνημόνιό της;

Αστείο πράγμα.

Για να στηρίξει η ΕΕ με τα λεφτά που θα μαζεύει από το ευρω-ομόλογο την χώρα μας, θα μας ζητήσει και δεσμεύσεις να υπογράψουμε και ελέγχους να δεχτούμε.

Υπάρχει κανείς που, μετά από όλα αυτά, νομίζει πως θα γίνει αλλιώς;
Γην και ύδωρ θα μας ζητήσουνε για να μας δώσουνε λεφτά από τις εισπράξεις του ευρω-ομολόγου.

Για όποιον ΑΚΟΜΗ δεν κατάλαβε τίποτε, το ευρω-ομόλογο είναι ένα μέρος του γενικώτερου σχεδίου για πλήρη έλεγχο της χώρας μας, και όποιας άλλης χώρας πέσει στα νύχια τους, από τους διεθνείς τοκογλύφους, με Ευρωπαϊκή κάλυψη. Οπως ακριβώς και με το Μνημόνιο. Θα υποβάλλουμε το προϋπολογισμό μας κάθε χρόνο για έγκριση στην ευρώπη και θα έχουμε αιωνίως μπάστακες ελεγκτές τους στα υπουργεία μας.

Ουσιαστικά αν εφαρμοστεί το ευρω-ομόλογο και υπογράψουμε, ποιος ξέρει τι, για να πάρουμε λεφτά από αυτό, η χώρα μας θα γίνει ένα πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο, έρμαιο των επιθυμιών των διεθνών τοκογλύφων και του σκληρού πυρήνα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Αντε, άντε, σιγά το κουίζ…
Ολα γίνονται για το φιλέτο: τα πετρέλαια, τα αέρια και τα ορυκτά μας. Και ό,τι άλλο ασημικό έχουμε.

Όποιος σιγοντάρει και προωθεί την ιδέα του ευρω-ομολόγου

  • είναι σαν να προωθεί την ιδέα ενός μόνιμου Μνημονίου, δηλαδή μιας μόνιμης επικυριαρχίας των διεθνών τοκογλύφων πάνω στην χώρα μας και μάλιστα με ευρωπαϊκή κάλυψη και νομιμότητα
  • είναι σαν να προβλέπει πως η οικονομική καχεξία της πατρίδας μας θα πάει πολύ σε μάκρος και θα είναι σχεδόν μόνιμη και άρα δεν δείχνει να έχει καμμία εμπιστοσύνη στις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας, να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη, στερώντας έτσι και τον πολίτη από οποιοδήποτε όραμα και προσδοκία εθνικής προκοπής
  • αποδέχεται την απάτη που μηχανεύτηκαν οι εχθροί της πατρίδας μας, ότι δηλαδή το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορέσει τάχαμου να ξαναβγει στις διεθνείς αγορές για να καλύψει τις δανειακές του ανάγκες, και άρα θα χρειάζεται μόνιμα οικονομική βοήθεια, το φουκαριάρικο, με διάφορους τρόπους, δίνοντας σαν αντάλλαγμα και τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας
  • συμπλέει με την λογική της παρούσας καταστροφικής κυβέρνησης που δέχτηκε δανεικά με αντάλλαγμα την εθνική μας κυριαρχία και την οικονομική εξόντωση του λαού, και άρα αθωώνει αυτή την κυβέρνηση για το μεγάλο της έγκλημα, τις συνέπειες του οποίου όλοι πληρώνουμε.

Θραξ ο Αναρμόδιος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Το ευρω-ομόλογο είναι ένα ακόμα δάνειο.
    Οι τραπεζίτες ανησυχούν για τα επόμενα μπόνους τους. Φωνάζουν τους φωστήρες (ηγέτες και ΜΜΕ) και τους λένε βρήκαμε Την λύση στο πρόβλημα των υπέρογκων δανείων. Θα σας βγάλουμε νέο δάνειο, δεν παίρνετε λεφτά αλλά θα προσθέσουμε κανα-δυο χρόνια στη διάρκεια ούτως ώστε να σας βοηθήσουμε στη δυσκολία σας. Οταν πια συμφωνήσουν τις μίζες και τα "εξτρα", θα πάρουν πολλά και διάφορα δάνεια, θα τα τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί με τον τίτλο ... Ευρω-ομόλογο θα εισπράξουν κάποια δις σε αμοιβές και τα ΜΜΕ θα’ναι περήφανα που σώσανε την πατρίδα.

    Εμείς οι άνθρωποι τώρα της ευρωζώνης, θα κληθούμε να πληρώσουμε υψηλότερα επιτόκια δανεισμού και φόρους, θα χάσουμε ακόμα περισσότερη απο την αυτονομία μας και θα μας επιβληθεί σκληρότερη λιτότητα. Το ευρω-ομόλογο δεν θα βοηθήσει κανέναν, εκτός απο τους τραπεζίτες που θα εισπράξουν προκαταβολικά τις αμοιβές τους και τα τσιράκια τους τις μίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω καθημερινά τις αναρτήσεις (σχεδόν όλες) τόσο στο μπλογκ σας όσο και σε άλλα μπλογκ. Οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι πριν 5 χρόνια (είμαι 40 ετών σήμερα) είμουν τελείως "απολιτίκ". Τα τελευταία όμως 5 χρόνια έχω ευαισθητοποιηθεί τα μέγιστα. Έχω επιδιώξει να ενημερωθώ και να "ξυπνήσω" όσο περισσότερο μπορούσα και πιστεύω ότι σε αυτό έχουν συμβάλλει τα μέγιστα το διαδίκτυο και τα μπλογκ.
    Στο δια ταύτα τώρα.....
    Έχω πλέον πεισθεί ότι όλα αυτά που μας συμβαίνουν γίνονται για κάποιους σκοπούς που καμμία σχέση δεν έχουν με οικονομικό πρόβλημα. Ξεκινάμε από NWO και, ποιός ξέρει, μπορεί να καταλήγουμε και στα "λαμόγια τους νεφελίμ". Δηλαδή, θέλω να πω πως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Προσωπικά έχω πάψει να εμπιστεύομαι όλους όσους μας κυβερνούν και μας "ενημερώνουν" από τα ΜΜΕ.
    Το παρήγορο είναι πως όπως εγώ, έτσι και πολλοί Έλληνες άρχισαν να παίρνουν χαμπάρι. Φρονώ ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα (6 μήνες το πολύ) το έργο της ενημέρωσης και της αφύπνησης του έθνους μας θα έχει ολοκληρωθεί ή σχεδόν ολοκληρωθεί.
    Τώρα, έρχομαι στο προκείμενο.....
    Έχω θυμώσει, έχω αγανακτήσει, έχω οργισθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν και για τον τρόπο που πραξικοπιματικά μας επιβάλλουν, όπως οι περισσότεροι Έλληνες.
    Έχω διαβάσει μέσα από το διαδίκτιο χιλιάδες απόψεις, αγωνίες, σκέψεις, αποκαλύψεις, τοποθετήσεις. Έχω δεί προσπάθειες δημιουργίας κινήματων, όπως αυτή του κου Θεοδωράκη (του οποίου για να μην παρεξηγηθώ και χαρακτηριστώ αριστερός και λοιπές ταμπέλες, ούτε την μουσική του δεν ακούω, πλην όμως του αναγνωρίζω τις καλές προθέσεις και το ορθό των λόγων του).
    Το πρόβλημα είναι πως, αφενός δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός άνδρας αυτή τη στιγμή από κανέναν κομματικό σχηματισμός και ιδεολογία που να μπορεί να μετουσιώσει όλο αυτό που εμείς νοιώθουμε ότι πρέπει να γίνει σε πράξη. Πρώτον γιατί δεν έχουν τη βούληση και δεύτερον γιατί κανένας από αυτούς δεν είναι καθαρός, όλοι λίγο-πολύ την έχουν χεσμένη τη φωλιά τους και ως εκ τούτου, τουλάχιστον εγώ αρνούμαι να τους εμπιστευτώ, αλλά πιστεύω και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου.
    Καταλήγοντας, θέλω να προτείνω την ανάγκη μετουσίωσης όλης αυτής της προσπάθειας σε έναν πολιτικό φορέα ο οποίος να έχει διάφανες αρχές λειτουργίας, σαφέστατο πρόγραμμα και δεσμεύσεις υλοποίησης του, σαφή εθνικό και πατριωτικό προσανατολισμό και προς θεού, να είναι μακριά από οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία (κομμουνισμός-σοσιαλισμός-φιλελευθερισμός κλπ). Ούτως ή άλλως όλα αυτά τα συστήματα έχουν αποτύχει παταγωδώς.
    Και τέλος να βρεθεί ένας άνθρωπος, ένας απλός άνθρωπος που δεν έχει ξαναασχοληθεί με την πολιτική, ούτε ως δημοτικός σύμβουλος αν είναι δυνατόν, που να έχει τη βούληση να τα βάλει με όλο τον κόσμο, να λειτουργεί με γνώμωνα το καλό και το δίκαιο της Ελλάδας και να έρθει σε σύγκρουση με δυνάμεις τεράστιες που "μαγειρεύουν" τα δυσώδη σχέδιά τους στις πλάτες μας, αλλά και άλλων (όλων) των λαών.
    Με λίγα λόγια...... ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ. Υπάρχει κανένας εκεί έξω;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με ενδιαφέρει τί είναι το ευρωομόλογο, δε θα ασχοληθώ ούτε ένα λεπτό με κάτι που υποστηρίζει ο Παπανδρέου! Και μόνο που το υποστηρίζει αυτός, το απορρίπτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει κανείς κάποια οικονομία να διαμορφώνεται χώρίς να συμπεριλαμβάνει δανεικά κεφάλαια. Το ζήτημα είναι οι όποι που δανείζεται κάποιος. Κια οι όποι διαμορφώνονται ανάλογα με την διαπραγματευτική ικανότητα.
    Η κυβέρνηση την έχει; Οχι κατα την αποψή μου. Που να την βρεί όταν δεν έχει τον ελληνικό λαό με το μέρος της.
    Ζητείται αξιόπιστη κυβέρνηση. Εκλογές εδώ και τώρα και μάλιστα φτηνές. Οχι με ετεροδημότες που ταξιδεύουν εδώ και εκεί. Το συντομότερο το καλύτερο. Να καλέσουμε τον κόσμο να γίνουν εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]