Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρυφές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μέσω πλαγίων τρόπων η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, εμπαίζει τον Ελληνικό λαό, προβαίνοντας σε νέες και μεγαλύτερες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το τρικ που υιοθετήθηκε για να προσπαθήσουν να περάσουν τις αυξήσεις, χωρίς αυτές να γίνουν ευρέως γνωστές, είναι η κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης στους λογαριασμούς.

Τα νέα τιμολόγια, που εγκρίθηκαν από η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος και ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου προβλέπουν ενιαία χρέωση στους οικιακούς λογαριασμούς.
Δηλαδή, η κατανάλωση θα τιμολογείται με βάση την τιμή χρέωσης ανά κιλοβατώρα που ισχύει για το υψηλότερο κλιμάκιο που βρίσκονται, ενώ μέχρι τώρα τα νοικοκυριά πλήρωναν προοδευτικά: Χαμηλότερη τιμή για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες και υψηλότερες για τις υπόλοιπες.

Οι πραγματικές αυξήσεις λοιπόν που επωμίζεται ο καταναλωτής από την 1η του μηνός δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες.

Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, από μέσο κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων μετατρέπεται με την πολιτική της κυβέρνησης σε όπλο συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων .



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ληστεία στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι πάνω από 39% ! Τους έχει ανοίξει η όρεξη και δεν σταματούν.
    Μας ταπεινώνουν και Εμείς σαν ραγιάδες σκύβουμε το κεφάλι, μένουμε απλοί σχολιαστές της κάθε ληστείας του οικογενειακού προϋπολογισμού και λέμε, «ευχαριστώ, βάλτε και άλλα !». Έτσι απλά ! Τι θα γινόταν, αλήθεια, εάν κυβερνούσε η «επάρατη Δεξιά» ή ήταν Διοικητής της ΔΕΗ ο Κος Αθανασόπουλος. Θα είχαν βυθίσει την χώρα στο σκοτάδι και όχι μόνο. Που είναι οι εργατοπατέρες ή οι διάφορες καταναλωτικές οργανώσεις, οι οποίες «εκόπτοντο» για το «καλό του Λαού» ? Ποιος εργαζόμενος ή συνταξιούχος πήρε αύξηση +39% ? Η δικαιολογία ότι «έχουμε την φθηνότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη», αν μη τι άλλο, είναι αστεία. Που είναι η περίφημη «σύγκλιση, μισθών και συντάξεων με τον Ευρωπαϊκό Μ.Ο» ? Δεν γίνεται κανένας λόγος για το ότι είμαστε, μεταξύ των άλλων, η τελευταία χώρα στην Ευρωζώνη από πλευράς αποδοχών. Ο «αγώνας» τώρα όχι μόνον «δικαιώνεται» αλλά και «ακριβοπληρώνεται», για «ακόμη καλύτερες μέρες… Τα χειρότερα όμως έρχονται. Το είπε και ο γιατρός μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]