Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρέμβαση Παπουτσή για την γκάφα με την Γερμανίδα


Για τις γκάφες του Χρυσοχοΐδη πότε θα παρέμβει;

Αστραψε και βρόντηξε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Παπουτσής, μετά τη… μεγαλειώδη γκάφα των υπηρεσιών, που χωρίς την απαιτούμενη διασταύρωση, «βάφτισαν» τη μητέρα της 27χρονης Γερμανίδας, μέλος της RAF…
Μετά τον πανικό που ακολούθησε και λίγο πριν η 27χρονη αφεθεί ελεύθερη από τον εισαγγελέα, ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο, ζήτησε «να απαγορευθεί η μετάδοση πληροφοριών πριν το τέλος των επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων. Και αυτή να γίνεται μόνο με επίσημο τρόπο».
Από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται επίσης:
«Στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτότητα των υπόπτων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στην τυχόν σχέση άλλων ατόμων με την υπόθεση που ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική, έγινε άτυπη ενημέρωση. Στην ενημέρωση αυτή αναφερόταν ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της RAF, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.
Στη διαδικασία αυτή υπήρξε πρόωρα η άτυπη ενημέρωση όσον αφορά μόνο τα στοιχεία της μητέρας προκειμένου, όπως προαναφέρεται, να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF, λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας».

Της ανακοίνωσης του υπουργείου, προηγήθηκε εκείνη της μητέρας της 27χρονης, που μέσω του δικηγόρου της, δήλωσε:
«Εγώ, η Μπάρμπαρα Μάγιερ, γεννημένη στις 03.06.1958 στο Μπαντ Βάλντζεε της Γερμανίας, κόρη του Ρούντολφ και της Ανελίζε, είμαι η μητέρα της προχθεσινής συλληφθείσας Φαίης-Μαρί Μάγιερ.
Με την παρούσα δήλωσή μου ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι η Μπάρμπαρα Μάγιερ που κατηγορείται για συμμετοχή στη RAF, όπως και ότι ο διαζευγμένος σύζυγός μου, Βόλφγκανγκ Μάγιερ του Χάινριχ, δεν είναι ο δολοφονημένος άντρας της. Κάτι που εύκολα αποδεικνύεται, αφού αυτός ζει και εργάζεται στη Γερμανία».

Η κ. Μάγιερ στη συνέχεια βάλλει κατά του συνόλου των δημοσιογράφων που δεν έγραψαν πληροφορίες αλλά συγκεκριμένες ενημερώσεις από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΤΠ, και αφού δηλώνει ότι θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, καταλήγει:
«Τέλος δηλώνω με υπερηφάνεια, ότι δεν είμαι μόνο μητέρα, αλλά και καλή φίλη της κόρης μου. Δεν γνωρίζω τι περιέχει η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον της, γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι είναι αναρχική και όχι τρομοκράτης. Αυτοί που χρησιμοποιούν τελείως ανεύθυνα τη θέση τους για να σπιλώσουν τον οποιοδήποτε ως τρομοκράτη, αυτοί που δεν ντρέπονται να καταστρέφουν τη ζωή της κόρης μου, αυτοί είναι που τρομοκρατούν».

Εν τω μεταξύ προφυλακιστέοι κρίθηκαν με το πέρας των τυπικών απολογιών που έδωσαν στη αρμόδια τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις άνδρες κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη. Ο λόγος για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη και Χαράλαμπο Στυλιανίδη, καθώς και τον 21 ετών Σωκράτη Τζίφκα.
Η 27χρονη Γερμανίδα, που επίσης απολογήθηκε χθες για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη, μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της. Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, σε αντίθεση με την εισαγγελέα, που υποστήριζε πως πρέπει να προφυλακιστεί. Το επίμαχο θέμα αναμένεται να λύσει τις επόμενες ημέρες, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Υπενθυμίζεται ότι και οι πέντε κατηγορούνται για τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη δράση οπλοκατοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 27χρονη αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, επισημαίνοντας πως… «ανήκω στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν έχω κάποια εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση». Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της, φέρεται να μιλά για «ανεπανόρθωτη επαγγελματική και ηθική ζημία, λόγω των αναφορών για δήθεν εμπλοκή των γονιών μου στη ΡΑΦ».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]