Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανάρπαστη.. η ΑΤΕ και οι θυγατρικές από Κινέζους, Τούρκους...

Για την ATEbank ενδιαφέρεται... ο ταϊλανδοκινέζικος όμιλος Reignwood, για την θυγατρική της Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης η τουρκική Zirraat Bank και πάνω σε αυτές τις ανεπιβεβαίωτες πληφορορίες στήνεται ολόκληρο πάρτι γύρω από τις μετοχές τους.

Με λίγα λόγια για μια τράπεζα που βρίσκεται σε δραματική κατάσταση έλλειψης κεφαλαίων από τον περασμένο Ιούλιο και για μια ζημιογόνα επί μια 4ετία βιομηχανία, εμφανίζονται αγοραστές σε ανατολή και.. ανατολή.

Η αλήθεια είναι ότι η αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ δεν προχωρά, καθώς περιλάμβανε και την εκχώρηση του εμπορικού κομματιού του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για το οποίο αντιδρά η τρόικα, οπότε δεδομένης της αδυναμίας του βασικού μετόχου του ελληνικού Δημοσίου να καλύψει την αύξηση κεφαλαάιου, η τράπεζα βρίσκεται πολύ κοντά να είναι η πρώτη που θα ενταχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε αυτή την περίπτωση και δεδομένης της έντονης «κηδεμονίας» που θα ασκηθει στην τράπεζα, τα σενάρια περί κινέζων θα αποτελούν απλά μια ευχάριστη ανάμνηση.

Για την πολύπαθη ΕΒΖ, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 στρεμμάτων τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, τότε στα ήδη κλειστά εργοστάσια στη Λάρισα και την Ξάνθη, θα προστεθεί και αυτό των Σερρών. Εκτός και δεν μιλάμε για πώληση της βιομηχανίας, αλλά μεμονωμένων εργοστασίων, ως real estate...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]