Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ολοκλήρωση του τέλειου εγκλήματος

Μέσα στον γενικό χαμό κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι κάνει η κυβέρνηση, θα εξηγήσω παρακάτω με αφορμή το χτεσινό μέτρο για γενική αμνηστία των κλεφτών.
Η ολοκλήρωση του τέλειου εγκλήματος βαίνει προς το τέλος της. Αφού αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό τώρα η κυβέρνηση τους δίνει γενική αμνηστία με απαλλαγή από το “πόθεν έσχες” για αγορές σπιτιών ώστε να τα ξαναφέρουν πίσω, το μέτρο θα διαρκέσει αναδρομικά από 17 Ιαν 2010 έως 31 Δεκ 2012.
Έτσι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται πολλαπλοί στόχοι:
1) Στηρίζονται τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, τόσο οι αποτιμήσεις των ομολογιών που είχαν εκδοθεί με “εγγύηση” στεγαστικά δάνεια, όσο και η ακίνητη περιουσία τους που στην Ελλάδα αποτελεί μεγάλο μέρος της περιουσίας των ομίλων τους.
2) Στηρίζονται οι μεγάλοι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας. Πλέον δεν χρειάζεται να σκεφτούν να μειώσουν τις τιμές των ενοικίων και των ακινήτων τους αφού έχουν μια κυβέρνηση που δουλεύει υπερ των συμφερόντων τους. Επίσης στηρίζονται οι καταθέσεις των τραπεζών.
3) Δεν στηρίζονται οι μεροκαματιάρηδες της οικοδομής γιατί αυτοί για να δουλέψουν ξανά κανονικά θα έπρεπε να πέσουν δραματικά οι τιμές και η ζήτηση να πιάσει την προσφορά. Με αυτά τα μέτρα απλά θα μειωθούν τα δυσθεώρητα αποθέματα οικοδομών τα οποία δεν θα ξαναδημιουργηθούν γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.
4) Δεν στηρίζονται οι μικροεπαγγελματίες που προσδοκούν μειώσεις στα ενοίκιά τους, ούτε οι μικροί μισθωτοί που προσδοκούσαν μια πτώση των τιμών τουλάχιστον 50% για να αγοράσουν ένα σπίτι. Η αγορά δεν θα αφεθεί να λειτουργήσει αν είναι να ωφεληθούν και αυτοί οι μικροί….
5) Στηρίζεται το λόμπι που καταλήστευε τη χώρα τόσα χρόνια και αποκόμησε δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς κανέναν έλεγχο. Για παράδειγμα γιατροί που είχαν δεκάδες εκατομμύρια καταθέσεων, μεγαλοεπιχειρηματίες κρατικών επιδοτήσεων ή “αξιοπρεπέστατα” στελέχη κομμάτων και τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόσωπα δηλαδή πέραν κάθε υποψίας ηλιθίων.
Έτσι, ενώ στο εξωτερικό οι κυβερνήσεις φορολογούν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία με φόρους τύπου τελών κυκλοφορίας για να εξαναγκάσουν τους μεγαλοιδιοκτήτες να τα νοικιάζουν όσο-όσο ώστε τουλάχιστον να βγάζουν αυτόν τον φόρο παρά να τα έχουν ανοίκιαστα, στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο!!! Αντί να επιταχύνουμε ότι είναι να γίνει προσπαθούμε να τα κουκουλώσουμε και να κλείσουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Κάτι τόσο ελληνικό!
Για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ρίξει μπουνιά στο μαχαίρι, δηλαδή στις πιο αρχέγονες δυνάμεις της αγοράς που σήμερα απαιτούν κατάρρευση. Οι σύμβουλοί του κοιμούνται όρθιοι. Δεν φταίνε όμως αυτοί επειδή σκέφτονται με όρους 30 ετών πίσω αλλά εκείνοι που τους διάλεξαν.
Ένα μεγάλο όργιο πολιτικής και οικονομικής ασυναρτησίας με θύματα τους ΠΙΟ φτωχούς τους οποίους μέσα στο γενικότερο καπιταλιστικό χαμό η αγορά έχει μια μικρή φάση που τους ευνοεί (όταν πέφτουν οι τιμές). Αυτή την μικρή φάση-ανάσα η πολιτική των “σοσια-ληστών πλουσίων χωρίς όρια” την καταργεί και τους στέλνει όλους στον αγύριστο.
Στην καλύτερη περίπτωση ο ΓΑΠ ίσως να προσδοκά ένα χρονικό διάστημα χωρίς οικονομικές εξελίξεις όσο είναι αυτός στην εξουσία. Γιατί με τίποτα δεν γλιτώνουμε όταν παίρνονται τέτοια μέτρα, απλά αναβάλλουμε το αναπόφευκτο τέλος μας μεταθέτοντας το στο επόμενο τέρμινο.
Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται πολύ γενναίες κινήσεις μεγάλης αποφόρτισης με μεγάλους ζημιωμένους οι οποίοι θα εκτονώσουν την οικονομική πίεση. Επειδή όμως όλοι οι ύποπτοι για κάτι τέτοιο (π.χ. τράπεζες, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, το ίδιο το κράτος) προστατεύονται ως κόρη οφθαλμού η πίεση διοχετεύεται στην αγορά μετατρέποντας την δημόσια χρεοκοπία σε ιδιωτική με μεγάλα θύματα τους πιο μικρούς ιδιώτες με όλους τους τρόπους που αυτοί μπορούν να βγουν ζημιωμένοι.
Στο τέλος η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε απόλυτο μέγεθος από ότι θα ήταν χωρίς σοσια-ληστρικές παρεμβάσεις. Πλην όμως θα έχει εκτονωθεί πάνω σε εκατομμύρια μικρά νοικοκυριά που ουσιαστικά θα πληρώσουν μόνοι τους τον λογαριασμό αυτών που σήμερα πήραν αμνηστία.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]