Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τιτανικός και το τσούρμο του

Με τις δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών οδηγηθήκαμε στην μετατροπή της κρίσης ελλείμματος, σε κρίση δημόσιου δανεισμού.

Αυτό πλέον δεν αμφισβητείται από κανέναν καθώς αποτελεί ιστορικό αποδεδειγμένο γεγονός.

Οι διαρροές περί Κίνας, οι δηλώσεις τύπου «δεν υπάρχει σάλιο» και περί Τιτανικού έφεραν την ελληνική οικονομία στο κάδρο των χρηματοπιστωτικών αγορών με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση όμως δείχνει ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της και πολύ φοβάμαι ότι αυτόν τον ανεύθυνο «πλουραλισμό» κυβερνητικών δηλώσεων θα τον πληρώσουμε τελικά πολύ ακριβά.

Η κυβέρνηση δείχνει την εικόνα ενός «τσούρμου» παντελώς ανίκανο να διαχειριστεί το στοιχειώδες. Πόσω μάλλον, να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της απειλητικής συγκυρίας…

Γιατί είναι φανερό ότι εξελίσσεται επισήμως μια ενδοκυβερνητική «πολυλογία» σχετικά με την επιμήκυνση αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας, με διαφορετικές απόψεις να διατυπώνονται, τη στιγμή που στα κοινοτικά όργανα συζητείται το ενδεχόμενο αυτό μόνο για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ από το μηχανισμό στήριξης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι προχθές είπε: «Πιστεύω στην επιμήκυνση η οποία μπορεί να αφορά όχι μόνο τα 110 δισ. αλλά συνολικά το χρέος».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος δήλωσε προχθές από τη Θεσσαλονίκη. «Η επιμήκυνση θα γίνει», και σημείωσε: «Και όχι μόνο για τα 110 δισ. του δανείου»…..

Σε όλα αυτά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου απλώς παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει. Γιατί οι …. συστάσεις του στο υπουργικό Συμβούλιο ότι «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, προσεκτικότατοι στο τι λέμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα θέματα δανειοδότησής μας» , σίγουρα δεν αποτελεί την δραστική παρέμβαση που επιβάλει η σοβαρότητα του θέματος.. Το αντίθετο μάλιστα …..

Κυβέρνηση επικινδύνων ερασιτεχνών διαχειριστών (αλλά και εξίσου επικίνδυνων επαγγελματιών εσωτερικών προπαγανδιστών) !

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Με τον Τζέφρι το τιμόνι το καράβι δεν γλυτώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα ειναι μερος του σχεδιου της καταστροφης της Ελλαδος.
    Ας μην γελιομαστε,ακολουθουν κατα γραμμα το σχεδιο της διαλυσεως.
    Και ο χοντρος και ο λιγνος ειναι στο ιδιο σχεδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]