Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας...

  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Αγαπητοί συνέλληνες, γειά και χαρά σας.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Υγεία, δύναμη και εγκαρτέρηση και προπαντός αλληλεγγύη.
Αυτό είναι το δικό μου ευχετήριο μήνυμα για όλους ανεξαίρετα, μικρούς και μεγάλους. Επεκτείνοντας λίγο ακόμα τις ευχές και προσευχές προστρέχω και σε κάποιον από τα παλιά.
Άρρωστοι σαν εμένα και πολλούς από σας δύσκολα να γίνουμε καλά.
Ευχή για κάθε μέρα και όλο το εικοσιτετράωρο, ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.
Από εκεί αρχίζουν και εκεί τελειώνουν όλα.
Συνταγή, μάθημα του ΠΥΘΑΓΟΡΑ από τη Σάμο από 2500 χρόνια μπροστά, στους μαθητές του.
Έτσι λοιπόν και εμείς πριν αρχίσουμε καθημερινά να υβρίζουμε τα κόμματα, τους Λαιστρυγόνες, τις ΔΕΚΟ, την ΤΡΟΪΚΑ, τους υπουργούς και πρωθυπουργούς, τους πάσης φύσης αρχηγούς, πρόεδρους και παρανυφάκια, ας ατενίζουμε στους κορυφαίους στοχαστές και διανοητές όλων των εποχών που διδάσκονται στις σχολικές και πανεπιστημιακές αίθουσες όλου του κόσμου, μιας και ήταν οι θεμελιωτές των σημερινών επιστημών, τους αρχαίους έλληνες.
Στό Πυθαγόρειο της Σάμου, γεννήθηκε λίγο πριν τον big brother και το Χ-FACTOR, λίγο μετά την επινόηση του ποδοσφαιρικού σεντονιού, κοινώς ΣΙΝΔΟΝΗΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ-ΛΙΓΚ και ΓΙΟΥΡΟ-ΚΑΜΠ, ένας φυσικομαθηματικός που συνταίριασε την αρμονία της φύσης, του περιβάλλοντος με τα μαθηματικά.
ΠΥΘΑΓΟΡΑ τον έλεγαν και εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ περήφανοι που τον αγνοούμε.
Δεν ντράπηκε όμως καθόλου σαν εμάς, ο ΣΤΕΦΕΝ ΧΩΚΙΝΓΚ, ο κορυφαίος σύγχρονος αστροφυσικός του πλανήτη, που ζει στο Λονδίνο, τετραπληγικός, χωρίς άρθρωση λόγου, όταν πριν από οκτώ χρόνια του ζητήθηκε από το πανεπιστήμιο Κρήτης να προσέλθει στο Ηράκλειο για κάποια διάλεξη και έκρινε ότι έπρεπε να περάσει για προσκύνημα πρώτα από το Πυθαγόρειο της Σάμου.
Λάθη που κάνει η ζωή…
Αυτός ο Πυθαγόρας το λοιπόν, την γενέτειρα του οποίου σπεύδουν να επισκεφθούν επιστήμονες της αστροφυσικής και όχι μόνο, από όλο τον πλανήτη ΓΗ, και θα πήγαινα κι εγώ αν η Σάμος έπαιζε μπάλα στη σούπερ μαμαλίγκα δίπλα στη Σκόντα-Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου επέβαλε στους μαθητές του να κάνουν κάθε βράδυ αυτοκριτική.
Τι μίζες πήραν, πόσα έργα δημόσια έδωσαν στους εργολάβους και τις κατασκευάστριες εταιρείες με απ ευθείας ανάθεση, κατά πόσο «ξετίναξαν» τον κρατικό κορβανά, πόσα έφαγαν οι ίδιοι, Έλληνες όντες και πόσα οι Λαιστρυγόνες.
Ως γνωστόν τον μόνο αντίπαλο που είχαν στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν οι Λαιστρυγόνες, μέχρι που στις μέρες μας, «αδελφοποιηθήκαμε»τρομάρα μας.
ΕΣ ΓΗΝ ΕΝΑΛΙΗΝ ονομάζεται κάποιο μουσικό έργο του ΓΙΏΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ, αφιερωμένο στην Κύπρο.
ΕΣ ΓΗΝ ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΙΗΝ θα ονομαστεί το έπος του λαού μας όταν απομονώσει σε κάποιο χώρο μελλοντικά όλους τους πρωτεργάτες και πρωταίτιους της σημερινής, ανεπανάληπτα ζοφερής εικόνας της χώρας, τα δεινά της οποίας επέρχονται.
Αυτόν τον Πυθαγόρα, στη συντριπτική μας πλειοψηφία, εμείς οι νεοέλληνες, συνεχίζουμε να τον απορρίπτουμε.
ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ για πάντα.
ΥΓ: Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Προμηθέας και ο Επιμηθέας ενσαρκώναν τα πρότυπα του ανθρώπου που έτρεχε πριν τα γεγονότα ο πρώτος, μόνιμα μετά τις εξελίξεις ο δεύτερος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]