Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα δηλώνουν... πρόθυμοι για εξεύρεση λύσης

Δημιουργία εντυπώσεων για υποτιθέμενη κινητικότητα στο Σκοπιανό επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, προαναγγέλλοντας την επανεμφάνιση του κ. Νίμιτς και δηλώνοντας έτοιμη και πρόθυμη για εξεύρεση λύσης.
Η αρχή είχε γίνει με τις δηλώσεις του Α. Μιλοσόσκι ο οποίος είχε δηλώσει ότι εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου ο κ. Νίμιτς θα καλούσε σε συνάντηση τους δύο διαπραγματευτές, ενώ στα Σκόπια υπήρχε έντονη φιλολογία περί δυνατότητας εντατικοποίησης της διαδικασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Νίμιτς, έπειτα από αρκετούς μήνες σιωπής, πράγματι προτίθεται να καλέσει στο τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου σε συνάντηση τους διαπραγματευτές των δύο χωρών κ. Βασιλάκη και Γιόλεφσκι, για μια συνολική επαναξιολόγηση της διαδικασίας. Η διαπραγμάτευση έχει εναποτεθεί ουσιαστικά στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών κ. Γ. Παπανδρέου και Ν. Γκρούεφσκι στις τακτικές συναντήσεις που έχουν στο περιθώριο διεθνών φόρουμ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει διαφανεί σημαντική πρόοδος.
Η κινητικότητα την οποία θέλουν να εμφανίσουν τα Σκόπια αποδίδεται και στην εσωτερική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, που, πέραν των προβλημάτων με το αλβανικό στοιχείο, διογκώνεται η δυσαρέσκεια για το ότι η χώρα παραμένει εκτός ευρωατλαντικών θεσμών, λόγω της μη επίλυσης της διαφοράς της ονομασίας.
Στα Σκόπια πάντως η κυβέρνηση επιμένει στο σχέδιο τοποθέτησης αγαλμάτων βασιλέων της Αρχαίας Μακεδονίας σε κεντρικά σημεία της πόλης, με μεγαλύτερο σε μέγεθος και ακριβότερο σε κόστος αυτό του Φιλίππου Β', πρωτοβουλίες που επιβαρύνουν το κλίμα στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]