Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας αλλάξει ο Λαός!

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ούτε άλλαξε, ούτε πρόκειται ν’ αλλάξει. Διάνυσε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 τρομοκρατώντας το λαό, διάνυσε ολόκληρο το δωδεκάμηνο του 2010 πραγματοποιώντας ποικίλες αντιλαϊκές επιδρομές και εισέρχεται στο 2011 με ακόμη αντιλαϊκότερες προθέσεις και πρακτικές.
Ηδη, τα πρώτα μέτρα της για το 2011, χτυπάνε περαιτέρω τα μικρομεσαία εισοδήματα.
Οπως άρχισε, δηλαδή, έτσι και θα τελειώσει η διακυβέρνηση Γ. Παπανδρέου - οψέποτε τελειώσει. Με αλλεπάλληλα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και με αλλεπάλληλα μέτρα εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Διότι είναι μία σύγχρονη αστική κυβέρνηση, στην πιο νεοφιλελεύθερη εκδοχή της.
Κοντολογίς: Δεν υπάρχουν ούτε τέρμινα, ούτε όρια για την ασκούμενη πολιτική. Θα συνεχιστεί και συνεχώς θα σκληραίνει. Διότι, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυτή την πολιτική υπηρετεί και σ’ αυτή την πολιτική πιστεύει. Και ας είναι αδιέξοδη. Το ίδιο, άλλωστε, πράττουν και οι άλλες κυβερνήσεις του "ευρωμονόδρομου" ή της "οικονομίας της αγοράς" ή του ΔΝΤ...
Αφού, λοιπόν, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει, οφείλει να αλλάξει ο λαός.
Ο λαός, όμως, δεν αλλάζει ούτε με την αποχή από την εκλογική διαδικασία (όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα στις ευρωεκλογές του 2009, στις βουλευτικές του 2009 και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010), ούτε με τη διασπορά των ψήφων του σε περίεργα πολιτικά μορφώματα - περισσότερο γραφικού και όχι πολιτικού χαρακτήρα.
Ο λαός αλλάζει και με την αλλαγή της ψήφου του, φυσικά -όταν, μάλιστα, κάνει την ψήφο του βόλι, κατά την παροιμία- αλλά κυρίως με την καθημερινή στάση του απέναντι στα γεγονότα. Με την καθημερινή ανυπακοή του απέναντι σ’ εκείνους οι οποίοι στηρίζουν την εξουσία τους στη συνεχή παραβίαση του Συντάγματος.
Ο λαός οφείλει να θυμάται ότι όταν αντιστέκεται στις αντισυνταγματικές αυθαιρεσίες της εξουσίας, όταν δείχνει ανυπακοή σε αντιδημοκρατικά μέτρα, όταν υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του από κοινούς λαφυραγωγούς και όταν καταφεύγει σε πράξεις προστασίας των δικαιωμάτων του - ενεργεί σύμφωνα με το πνεύμα και με το γράμμα του άρθρου 120 του Συντάγματος.
Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ούτε δημοκρατική νομιμοποίηση διαθέτει για την πολιτική που ασκεί (αφού με κυβερνητικό πρόγραμμα εκ διαμέτρου αντίθετο άρπαξε την ψήφο μεγάλου τμήματος του λαού), ούτε το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος σέβεται, διότι το Σύνταγμα ούτε την κλοπή αναγνωρίζει ως μέσον πολιτικής, ούτε την απάτη, ούτε την εκχώρηση κυριαρχίας, ούτε την καταχρηστική άσκηση δικαιώματος.
Αρα, ο λαός έχει και δικαίωμα και υποχρέωση να αλλάξει και να υπερασπιστεί τη συνταγματική νομιμότητα, που παραβιάζεται από την κυβέρνηση.
Αν ο λαός δεν αλλάξει, ας μην αιτιάται τα κόμματα, το σύστημα τα συνδικάτα και τα ΜΜΕ. Ας αιτιάται πρωτίστως τον εαυτό του και μετά όλα τα άλλα. Διότι, χωρίς αλλαγή του υποκειμένου της Δημοκρατίας -του λαού- αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]