Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ζεϊμπέκικο της συμφοράς του Παπανδρέου


Πρωτοχρονιά βράδυ καθώς άλλαζε ο χρόνος ο πρωθυπουργός μας, ενώ μας είχε ήδη ενημερώσει ότι είμαστε σε οικονομικό πόλεμο, πήγε στη Κηφισιά στο Παυσίλυπο και έριξε ένα ζεϊμπέκικο για να ξεσκάσει.
Μάθαμε ότι χόρεψε την "Συνεφιασμένη Κυριακή" του Τσιτσάνη το οποίο είχε γράψει την Κατοχή.
Τυχαίο; Δεν νομίζω. Σε κατοχή είμαστε...
Πάντως το επόμενο ζεϊμπέκικο που θα χορέψει πρέπει να είναι το "Γεννήθηκες για τη καταστροφή" έτσι για να έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Ο Τζέφρυ σαν τουρίστας που είναι στην Ελλάδα χορεύει τοπικούς Dances για να δείξει ότι είναι φιλικός με τους ιθαγενείς. Καθρεφτάκια και χάντρες πότε μοιράζει να πάμε και μεις;
Καμία επαφή με την πραγματικότητα, λοιπόν, ο κοσμοπολίτης πρωθυπουργεύων. Διασκεδάζει αμέριμνος τη στιγμή που ένας πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών δεν είχε χρήματα ούτε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι (εντός οικίας).
Αλλά, αν το καλοσκεφτούμε, αυτός (ο Γιώργος ντε) το γιόρτασε εντός Ελλάδας και δεν "ακολούθησε" το παράδειγμα άλλων κυβερνητικών στελεχών (π.χ. Πεταλωτής) που λόγω ανασφάλειας προτίμησαν να περάσουν τις γιορτές τους σε άλλες χώρες...
Την ίδια στιγμή, οι προσεκτικοί οι καθοδηγητές του παιδιού μας τον “βάζουν” σιγά-σιγά με επαίνους και παραμύθια, ακριβώς για να μην ξεσηκωθούμε. Λίγο φοβισμένοι, λίγο “φταίμε όλοι”, λίγο “κοπρίτες”, λίγο “άσε μπορεί και να γλυτώσω”. Το έγκλημα ήταν η υποθήκευση με την πρώτη δόση μετά από 6 μηνο κλέφτικου σφυρίγματος.
Πρέπει όλοι πλέον να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, με ποιούς έχουμε "μπλέξει" και που πάνε να μας "μπλέξουν". Να το καταλάβει η θεία μου στο χωριό που βλέπει τηλεόραση αλλά ακούει και τον απόηχο του καφενείου.
  1. Μας απομυζούν (και δεν χρειαζόταν)
  2. Μας βουλιάζουν (και υπάρχει εναλλακτική λύση)
  3. Ναι ο κόσμος πρέπει να προστατευτεί γιατί έτσι προστατεύεται η Πατρίδα
  4. Και η Πατρίδα πρέπει να προστατευτεί, και τα περί ΟΗΕ και ΟΥΦΟ είναι για… αδερφές
Και ξεκαθάρισμα στον φουκαρά τον αστό ότι το Κράτος δεν είναι ούτε να απομυζά ούτε να νταντεύει. Ναι σε ελάχιστη προστασία, αλλά δύναμή μας είναι τα μυαλά και τα χέρια του καθενός, και δουλειά του Κράτους είναι να μην μας ταλαιπωρεί και να μας αφήσει να κάνουμε τις δουλειές μας.



Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και τον σχολιασμό
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]