Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει


Μόνιμος "κάτοικος" Ευρώπης φαίνεται πως θα γίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, αναμένεται να παραμείνει στο νέο μηχανισμό στήριξης και μετά τη λήξη του υπάρχοντος χρηματοδοτικού ταμείου. Με τίτλο "Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός κρίσεων αποκτά μορφή-Οι χρεοκοπημένες χώρες θα πρέπει να καθιερώσουν τροχοπέδη χρέους κατά το γερμανικό πρότυπο", στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το παρόν Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο για το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Οι χώρες που ζητούν βοήθεια, όπως επισημαίνεται, θα πρέπει να τηρούν κατά τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης αυστηρούς όρους ή ακόμα και να δεσμεύονται με μια τροχοπέδη χρέους κατά το γερμανικό πρότυπο, ενώ στο κόστος εξυγίανσης θα συμμετέχουν και ιδιώτες πιστωτές. Σημειώνεται επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να παραμείνει στο νέο μηχανισμό και μετά τη λήξη λειτουργίας του νυν χρηματοδοτικού ταμείου, με το διάδοχο θεσμό να έχει τη δυνατότητα να αγοράζει και κρατικά ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών-μελών. Αναμένεται έτσι να αποτραπεί η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για βοήθεια στις χρεωμένες χώρες μέσω της αγοράς των ομολόγων τους. Ο μελλοντικός μηχανισμός επισημαίνεται ότι δεν θα έχει το χαρακτήρα ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου δίπλα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά θα αποτελεί ένα διακρατικό εργαλείο των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνονται ομόφωνα και σε τελική ανάλυση κάθε μέλος θα έχει δικαίωμα βέτο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]