Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόρος στο BBC Radio: Πριν το 2013 η αναδιάρθρωση


Ο διάσημος επενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε από το Νταβός ότι η ΕΕ δεν πρέπει να καθυστερήσει την αναδιάρθρωση κρατικού χρέους έως το 2013.

Σχετικά με την Ελλάδα είπε «ότι στον κατάλληλο χρόνο, μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα, θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της», προσθέτοντας ότι και η Πορτογαλία πιθανόν να χρειαστεί αναδιάρθρωση.

Όσον αφορά στην Ιρλανδία είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg στο περιθώριο του Συνεδρίου του Νταβός: «Είναι φανερά άδικο ότι οι πολίτες της Ιρλανδίας πρέπει να απορροφήσουν όλες τις ζημιές των τραπεζών, ενώ οι κάτοχοι των τραπεζικών ομολόγων δεν θα φέρουν κανένα κόστος και νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει».

Αναφερόμενος στις ενδεχόμενες συνέπειες από την αναδιάρθρωση, ο επενδυτής είπε ότι μπορούν να απορροφηθούν. «Θα προκαλέσει ζημιές και αν υπάρχουν ζημιές θα πρέπει το Ταμείο έκτακτων καταστάσεων (το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να καλύψει το κενό στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών».

Σύμφωνα με τον κ. Σόρος, η κρίση χρέους είναι στο δρόμο της αντιμετώπισής της με τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά πρόσθεσε ότι η ανισορροπία μεταξύ των ισχυρότερων και των πιο αδύνατων οικονομιών της Ευρωζώνης είναι πολιτικά μη διατηρήσιμη και παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα.

Υπάρχει, είπε, η πολιτική δέσμευση να διατηρηθεί το ευρώ, αλλά μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη δοκιμασία στις χώρες με χρέη, που είναι στην αργή ταχύτητα της Ευρώπης, ώστε μπορεί μετά από χρόνια να οδηγήσει στην πολιτική διάλυση της Ευρώπης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτον επρεπε να τον ειχαν ηδη κρεμασει!!
    Ο ειδικος στην κερδοσκοπια και στην απατη!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]