Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το προνόμιο της πόρνης...

Στην Αγγλία του μεσοπολέμου, ο Άγγλος πρωθυπουργός Στάνλευ Μπόλντουιν αναφερόμενος σε εκδότη εφημερίδας είπε ότι επιθυμούσε να ενεργεί με ‘το προνόμιο της πόρνης’. Να ασκεί δηλαδή εξουσία χωρίς να έχει ευθύνη.

Ανεξάρτητα από το σε ποιον ανήκει τελικά το προνόμιο αυτό, το επίκαιρο του σχολίου διατρέχει όλες τις ιστορικές εποχές. Και χαρακτηρίζει όλους τους θιασώτες του ‘φαίνεσθαι’ και όχι του ‘είναι’, τις καρικατούρες των ρόλων που διεκδικούν να υποδυθούν. Όταν όμως οι περιπτώσεις αφορούν θέσεις ευθύνης, το γελοίον του πράγματος απειλεί να γίνει τραγικό για την κοινωνία. Τα θλιβερά ‘γεγονότα’ της Νομικής, είναι μια άμεση απόδειξη του τραγέλαφου.

Από τη μία η Πρυτανεία, που ενώ γνώριζε το προφανές, αυτό δηλαδή που και ο κάθε απλοϊκός και μη εγγράμματος άνθρωπος καταλάβαινε-ότι δηλαδή οι δυστυχείς που οδηγήθηκαν στη Νομική δεν είχαν καμία σχέση με την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών- πόσο μάλλον ‘οι κολοφώνες’ του πνεύματος, ‘παρέλειψε’ να ασκήσει τα καθήκοντά της.

Από την άλλη η Πολιτεία, που με φοβικά σύνδρομα, αναζητούσε, σε ρόλο παρατηρητή και κυανόκρανου, την πρόφαση για να πράξει το αυτονόητο, να ασκήσει τα καθήκοντά της, όπως επιβάλει ο νόμος. Και στη μέση η κοινωνία, μια θυμωμένη και οργισμένη πλέον ‘βουβή’ συντριπτική πλειοψηφία. Που μένει έρμαιο στο δόλιο έργο των κάθε λογής προβοκατόρων.

Η εξουσία ήταν και είναι ένα όπλο. Που όπως κάθε όπλο, όταν δεν ξέρεις να το διαχειριστείς, έχει ως πρώτο θύμα τον κάτοχό του.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εναντιον λαθρομεταναστων και αναρχικων-κουκουλοφορων η αστυνομια κανει την παπια!Απλως παρακολουθει!!Ακομα και οταν οι κουκουλοφοροι κατελαμβαναν δημοσιους χωρους ,οι αστυνομικοι απλως τους κοιτουν!!
    Εν αντιθεσι με την σταση της αστυνομιας στον Αγιο Παντελεημωνα που δεν σεβαστηκαν ουτε γυναικοπαιδα και Εκκλησια!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αστυνομία επιτελεί το κοινωνικό λειτούργημα να δέρνει συνταξιούχους που διαδηλώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]