Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Δημόσιο χρωστάει επιστροφές ΦΠΑ ύψους 7,5 δισ. ευρώ

Αυτόφωρο για τους ιδιώτες η παρακράτηση του ΦΠΑ, αλλά το ίδιο αδίκημα για το νεοελληνικό κράτος δεν είναι αδίκημα. Η λογική του Καραγκιόζη, με τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά, ή διαφορετικά άλλα λέμε και άλλα κάνουμε.

Το κράτος, θέλει να αποδίδεται από τους ιδιώτες ο ΦΠΑ που εισπράττεται, και πολύ σωστά κάνει.

Ο ΦΠΑ κλέβεται με αστεία επιχειρήματα από τους ιδιώτες, αλλά δυστυχώς εξίσου αστεία είναι και η συμπεριφορά του επίσημου κράτους, που παρακρατεί παράνομα τον ΦΠΑ τον οποίο πρέπει να αποδώσει ή να επιστρέψει στους ιδιώτες.

Το τραγικό και αστείο είναι ότι η επίσημη πολιτεία δεν παραδέχεται ότι και η ίδια κλέβει τον ΦΠΑ (με το να μην τον επιστρέφει εγκαίρως), ενώ διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι οι επιστροφές γίνονται κανονικά. Φερέλπιδες υπουργοί Οικονομικών με τους βοηθούς τους υφυπουργούς επιμένουν ότι ο ΦΠΑ επιστρέφεται στην ώρα του και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Με βάση το κοινοτικό δίκαιο, στην περίπτωση του ΦΠΑ η επιστροφή πρέπει να γίνεται το αργότερο μέσα σ’ ένα τρίμηνο, ανάλογα με την επιχείρηση. Επίσης η ίδια νομοθεσία παρέχει τη δυνατότητα σε ένα κοινοτικό κράτος να παγώσει τις επιστροφές μέχρι 3 χρόνια, εφόσον αποδείξει ότι βασανίζεται από οικονομική κρίση.

Στην Ελλάδα, όπου η κρίση βαθαίνει καθημερινά, το κράτος ψευδώς ισχυρίζεται ότι επιστρέφει τον ΦΠΑ και ούτε βγαίνει να πει καθαρά και ξάστερα ότι για ένα διάστημα δεν θα τον επιστρέφει εξαιτίας των δυσκολιών. Είναι αυτονόητο ότι ένα σοβαρό κράτος θα δήλωνε ευθαρσώς την επιλογή του.

Άλλο τραγικό θέμα με τον ΦΠΑ αφορά τους συνεργαζόμενους με το Δημόσιο. Εκεί όχι μόνο δεν παίρνουν τα λεφτά τους, αλλά εκδίδουν παραστατικά εξόφλησης, που τα παίρνει το Δημόσιο πριν εξοφλήσει τα χρήματα στους δικαιούχους. Στο ενδιάμεσο και μέχρι να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των ιδιωτών, αυτοί καταβάλλουν τον ΦΠΑ, ενώ είναι άγνωστο πότε θα εξοφληθούν.

Υπολογίζεται , όπως αναφέρεται το άρθρο της «Ισοτιμίας» , ότι το Δημόσιο σήμερα χρωστάει να επιστρέψει ΦΠΑ 7,5 δισ. ευρώ, το οποίο κατά μία έννοια είναι κρυφό χρέος.

Στο μεταξύ και μόνο το διακύβευμα της επιστροφής του ΦΠΑ είναι ικανό να συντηρήσει μιας μεγάλης έκτασης διαφθορά. Ακούγεται ότι το αντίτιμο για να πάρει ένας επιχειρηματίας τον ΦΠΑ πίσω είναι να δώσει «γρηγορόσημο» ίσο με το 10% της αξίας του ποσού που διεκδικεί.

Έτσι θριαμβεύουν οι γνωστοί, οι έξυπνοι και τα δικά μας παιδιά που καταλαμβάνουν διαπραγματευόμενοι τις καλές θέσεις στις εφορίες.

Την ίδια στιγμή γεμίζουν με βίλες νεόπλουτων τα ελληνικά βουνά, η χώρα σύρεται ταπεινωμένη παντού και αποτελεί το παράδειγμα προς αποφυγή για όλο τον διεθνή τύπο.

Άντε με όλα αυτά να πείσουμε τους ξένους ότι είμαστε δυτική χώρα και όχι επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]