Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Μπαξίσι" της Άγκυρας στον Γιώργο Παπανδρέου


Για να μην μπερδευτεί και πάλι στο μέλλον, για να μην επαναλάβει έστω και τυπικά τις Ελληνικές θέσεις, για να μην ξεχνάει ποιόν ακριβώς έχει απέναντί του όταν μιλάει με τούρκους; Όποιος και αν είναι ο λόγος, το θέμα είναι πως με την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην Ελλάδα, η Άγκυρα έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την "ποιότητα" που βλέπει στις συνομιλίες της με την Αθήνα, ενώ ακόμη σαφέστατο είναι το μήνυμα υποτίμησης της Ελλάδας σε οποιεσδήποτε δηλώσεις των πολιτικών της...
Μέσα στο πνεύμα, λοιπόν, της "ελληνοτουρκικής φιλίας" που προέκυψε την τελευταία περίπου δεκαετία, ο ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Φαρούκ Τσελίκ, μιλώντας σε συνέδριο στην Προύσα, ξεκαθάρισε τις θέσεις του απέναντι στην ελληνική πολιτική σκηνή, αφού είχαν προηγηθεί η "περίφημες" και "ηρωικές" δηλώσεις των αυτονόητων από τον Γιώργο Παπανδρέου, δηλαδή, οι δηλώσεις για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, για την συνέχιση κατοχής της Βόρειας Κύπρου και τα προβλήματα που αυτή η τουρκική στάση δημιουργεί για την ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε.
Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Φαρούκ Τσελίκ, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στην "αυθάδεια" του Γιώργου Παπανδρέου, είπε:
«Αυτοί οι οποίοι έφτασαν να παραδώσουν τη χώρα τους στους μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλιτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για την Τουρκία».
Τι είπε δηλαδή ο κύριος Τσελίκ; Είπε πως στην Ελλάδα έχει κρεμαστεί πωλητήριο και μάλιστα, από αυτούς που έχουν δημιουργήσει τα χρέη. Από σαφή θέση ανωτερότητας (έτσι φαίνεται πως νιώθει ο τούρκος υπουργός Επικρατείας) κάνει μάλιστα αυτηρή σύσταση προς την Ελληνική πλευρά και δη τον κύριο Παπανδρέου, αφαιρώντας το "δικαίωμα" να αναφέρονται στην Τουρκία!!!
Απορία, βέβαια, προκαλεί το τι θα έλεγε ο τούρκος υπουργός, εάν οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν καλές και δεν υπήρχε αυτή η... ελληνοτουρκική φιλία!!!
Εάν τολμήσουμε να δούμε ψυχρά την απάντηση της Άγκυρας στα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου, θα λέγαμε πως "τον έφτυσαν στο στόμα" κι αυτός νιώθει περήφανος που τους είπε τα... αυτονόητα!!!
Aferim Giorgo, και εις ανώτερα... Το κατευώδιο του κυρίου Ερντογάν σημαίνει πολλά περισσότερα από μία απλή "προσβολή"...

Κωνσταντίνος

Η φωτοσύνθεση ανήκει στο "Γρεκί"



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Προχωρούν τα σχέδια μια χαρά, ενώ μπροστά στα δικά μας μάτια παίζουν ένα θέατρο σκιών. Να πάμε να βρούμε το φως, μακριά από το θέατρο. Ο νοών νοείτω.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε τα αυτονόητα, διαβάζω στο άρθρο. Τότε γιατί περιμέναμε τόσο πολύ, ώστε ένας έλληνας πρωθυπουργός να πει τα αυτονόητα και μάλιστα μέσα στην Τουρκία;
    Οι άλλοι πρωθυπουργοί τι κανανε; Ο Μολυβιατης τι είπε όταν πήγε στην Τουρκία; Ένα παράδειγμα γράφω, από τα πολλά.
    Μην τον κατακρίνεται για κάτι σωστό που είπε, ακόμα και όταν είναι αυτονόητο. Να αναζητάτε την θετική εξέλιξη μιας υπόθεσης.
    Μιχάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΑΠ ειπε αυτα που ειπε για να εχει το αβανταζ στις προωρες εκλογες!
    Θελει να παραστησει τον "πατριωτη" και τον "αγωνιστη" για να δειξει οτι και καλα δεν υπαρχει θεμα συνεκμεταλλευσης!!
    Οπως δεν υπηρχε πετρελαιο στο Αιγαιο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]