Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαψεύδει ο Παπακωνσταντίνου τα σενάρια για επιμήκυνση στα 30 χρόνια!


Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα περί συζητήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων στα 30 χρόνια, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Δημοσίευμα του Reuters την περασμένη Παρασκευή ανέφερε ότι αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν την επέκταση της περιόδου των δανείων που δόθηκαν σε Ελλάδα και Ιρλανδία στα 30 έτη. Στο συγκεκριμένο θέμα επανέρχονται με δημοσιεύματα τους οι Financial Times και ο Guardian.
"Δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση στο τραπέζι (για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων στα 30 χρόνια)", δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στα Νέα, όπως μεταδίδει το Dow Jones.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το θέμα δεν είναι ότι διαψεύδει ο υπουργός, αλλά ποιός πιστεύει αυτά που λέει ένας υπουργός ο οποιός έχει διαψευσθεί σε όλα όσα έχει ξεστομίσει... (ας θυμηθούμε μόνο πως πριν από πολύ λίγο καιρό διέψευδε την ίδια την επιμήκυνση). Κι επειδή σε όλες του τις δηλώσεις όχι μόνο διαψεύσθηκε, αλλά τελικά ίσχυσαν τα αντίθετα από όσα έλεγε (όχι ο περιπτεράς της γωνίας, αλλά ο υπουργός), προφανέστατα μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα περί της επιμηκυνσης αποπληρωμής των Ελληνικών δανείων. Αν ο κύριος Παπακωνσταντίνου διαψεύσει και λεπτομέρειες γύρω από το επιτόκιο που θα ισχύσει, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε μία σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει με την επιμήκυνση.
Πάντως, χαριτολογώντας, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οτιδήποτε επιμηκύνεται, αποκτά μεγαλύτερη ισχύ. Και άλλοι το απολαμβάνουν, ενώ άλλοι... πονάνε.
Πώς το είπε εκείνο το επιτυχημένο ο Λοβέρδος; "Αν δεν επιτύχουμε θα υπάρξει Γουδί"!!!
Μάλλον κάποιοι πρέπει να αρχίσουν να γράφουν τις... απολογίες τους...

Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]