Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπέρ των Αιγυπτίων πολιτών Ομπάμα και Ερντογάν


"Νόμιμα και φυσικά δημοκρατικά δικαιώματα", χαρακτήρισαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, τα όσα διεκδικούν τις τελευταίες μέρες οι εξεγερμένοι Αιγύπτιοι πολίτες, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και πρωθυπουργός της Τουρκίας συμφώνησαν ότι τα αιτήματα του Αιγυπτιακού λαού πρέπει να αναγνωριστούν από τους ηγέτες τους, αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος -που είχε την πρωτοβουλία της τηλεφωνικής επικοινωνίας- αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιολόγηση των εξελίξεων που κάνει η Τουρκία, "που έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση στην περιοχή και ηγέτες που ήρθαν στην εξουσία κερδίζοντας πολλές διαδοχικές εκλογές", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Τούρκος πρωθυπουργός συμμερίζονται την ανησυχία για τις εξελίξεις και την "αστάθεια που μπορεί να πλήξει χώρες στην περιοχή".

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή για την αξιολόγηση των εξελίξεων, αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Η Άγκυρα έχει αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως δηλώσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ενθάρρυνση λαϊκών εξεγέρσεων. Μόνο τυπικές δηλώσεις για την αναταραχή στην Τυνησία, την Αίγυπτο, την Σομαλία και τον Λίβανο έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ωστόσο την Παρασκευή ότι οι κυβερνήσεις της περιοχής "πρέπει να ακούσουν τους πολίτες τους και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους". "Με τη διάδοση των επικοινωνιών, τα αιτήματα της κοινωνίας για δημοκρατία και ελευθερία, σωστή διακυβέρνηση και διαφάνεια, αυξάνονται", είπε ο Τούρκος υπουργός. "Τα δίκαια αυτά αιτήματα δεν μπορούν να αγνοηθούν", είπε ακόμα ο κ. Νταβούτογλου.

Σχόλιο ιστολογίου: Αν υποψιαστώ πως Ομπάμα και Ερντογάν είναι δημοκράτες και ανθρωπιστές και δεν ενδιαφέρονται για την ανακατονομή πολιτικής και οικονομικής ισχύος (βλ. την ενέργεια με αέριο και πετρέλαιο σε Αιγαίο), τότε θα... πεθάνω!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ...."η Τουρκία, "που έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση στην περιοχή και ηγέτες που ήρθαν στην εξουσία κερδίζοντας πολλές διαδοχικές εκλογές"".

    Ενα παραδειγμα "ισχυρης τουρκικης δημοκρατικης παραδοσης" πειτε μας κ.Ομπαμα!!
    Οι διαδοχικες εκλογες,ειδικα στην Τουρκια, ειναι προϊον δημοκρατιας ή αποφασεων του κεμαλικου καθεστωτος καθε φορα που πλητονταν τα συμφεροντα του??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]