Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Financial Times: Μεγαλώνει η κρίση και η ανεργία στην Ελλάδα το 2011

Υπάρχει ο κίνδυνος η ύφεση να είναι βαθύτερη από ό, τι προβλέπεται επίσημα, αν οι εξαγωγές και ο τουρισμός απογοητεύσουν και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων αποτύχουν να ανακάμψει. Η οικονομία δείχνει ότι μειώνεται 3 τοις εκατό το επόμενο έτος, μετά από περίπου 4,2 τοις εκατό πτώση το 2010, σχολιάζουν οι Financial Times για τον ελληνικό προυπολογισμό.

Η εφημερίδα αναφέρεται ως σημαντική αιτία της κακής ελληνικής οικονομίας η αναποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και οι κρατικές ελεγχόμενες επιχειρήσεις . Σε μια ένδειξη της αποδοχής της ευαισθητοποίησης και ίσως της ανεπαρκούς διοικητικής εμπειρίας σε κρατικό επίπεδο, η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο στα μέσα Δεκεμβρίου, για την επιβολή αυστηρής πολιτικής για τις προσλήψεις, τις περικοπές σε μισθούς και άλλες παροχές σε όλους τους τομείς, σε μια προσπάθεια να μείωση το λειτουργικό κόστος και την παραγωγή εξοικονόμησης δημοσιονομικών πόρων.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές προκαλούν τις συνδιακλιστικές οργανώσεις και δίνουν αφορμή σε ανώτερα μέλη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ να επικρίνουν δημοσίως την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η κριτική είναι πιθανόν να ενταθεί καθώς η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί στο 14% ή περισσότερο το 2011 και η αγοραστική δύναμη έχει ήδη πληγεί από τους υψηλότερους φόρους και τις περικοπές μισθών. Αλλά η κυβέρνηση έχει τα χέρια της δεμένα.

Το οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Μάιο παρακολουθείται μέσω τριμηνιαίων σχόλίων και η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει τις δοκιμές για να σφραγίσει την έγκριση για εκταμιεύσεις δανείων.

Η επόμενη, τέταρτη δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ πρόκειται να εκταμιευθεί το Φεβρουάριο, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα εκταμίευση του δανείου, με τους ελεγκτές από τις Βρυξέλλες, ΕΚΤ και ΔΝΤ τρόικα που οφείλονται στην Αθήνα το Φεβρουάριο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]