Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Άξιοι, να βγουν μπροστά!

Η σωτηρία της πατρίδας είναι ο υπέρτατος νόμος. Δεν υπάρχει άλλος νόμος, δεν υπάρχει άλλο όραμα, δεν υπάρχει άλλη ιδέα, απ αυτήν της σωτηρίας της πατρίδας.
Όχι της «Ελλάδας» ως μπουρδελονήσι των κοκαϊνάκηδων της τζετ σετ. Όχι της «Ελλάδας» του μυκονιάτικου πουταναριού και του κολωνακιώτικου λάιφ στάιλ.
Αλλά, αυτής της ίδιας της Πατρίδας μας. Αυτής της ΕΛΛΑΔΑΣ, που την πουλάνε τώρα που μιλάμε, με υπόγειες υπογραφές, που τη ναρκοθετούν τώρα που με διαβάζετε, με νομικίστικα παραθυράκια, οι κερδοσκόποι αρχιτοκογλύφοι και τα ντόπια τσιράκια τους.
Στ' αλήθεια όμως, κάτι «πάει» να γίνει. Ο κόσμος κουράστηκε πια, δεν κάνει Καλές Γιορτές. Το «Καλές Γιορτές» είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών μας... Ο κόσμος βιώνει στο πετσί του το κουτσούρεμα μισθών και συντάξεων. Ο κόσμος δεν χαίρεται, τα σπίτια δεν στολίζονται, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μαραίνονται απούλητα, οι μανάδες κι οι πατεράδες ψάχνουν με μαγικούς συνδυασμούς να εξοικονομήσουν το αναγκαίο κάτι παραπάνω για να μη βουρκώσουν τα παιδικά μάτια, δίχως δώρο.
Ανήκω σ' εκείνη τη γενιά, σ' εκείνη τη γειτονιά και σ' εκείνες τις οικογένειες, που μεγάλωσα χωρίς δώρα τα Χριστούγεννα. Και δεν θα ήθελα με τίποτε στον κόσμο να δω τόσα χρόνια μετά τη γέννησή μου, να επαναλαμβάνεται αυτό στα σημερινά πιτσιρίκια.
Το θεωρώ υψίστη ξευτίλα, απάνθρωπη κατάντια, το τελευταίο σκαλί της ανθρώπινης υποβάθμισης, να μη σκέφτονται οι αλήτες και οι αλήτισσες που ψηφίζουν αβασάνιστα ότι τους δίνουνε έτοιμο γραμμένο, απ' έξω, τα μάτια ενός παιδιού χωρίς δώρο τα Χριστούγεννα...
Κι αν σας φαίνεται μελό, δεν με νοιάζει.
Όμως κάποιους άλλους, κάποια εκατομμύρια άλλων τους νοιάζει και τους παρανοιάζει...
Και θα τους βρείτε μπροστά σας, οριστικά και αμετάκλητα.
  • Αρκεί να μαζευτούν οι σωστοί και οι άξιοι και να βγούνε μπροστά.
  • Αρκεί να πείσουμε πια αυτό το μαραμένο λαό, ότι με τα τραγουδάκια και τα σουτζουκάκια της τηλεμαστούρας δε γίνεται χωριό.
  • Αρκεί να καταλάβουν όλες και όλοι που συναπαρτίζουν αυτή την χιλιοπροδομένη χώρα, ότι τίποτε δεν τέλειωσε, ότι θα περάσουμε μπροστά, ότι θα αλλάξουν όλα.
Σας λέω, «κάτι» πάει να αρχίσει. Και δεν θα είναι αυτό που φοβούνται οι ΔουΝουΤάκηδες, τα πριόνια που θα κόβουν τα κεφάλια. Θα είναι κάτι πιο ελληνικό, υπεύθυνο, αντάξιο της φυλής αυτής.
Ένα μεγάλο βουβό ποτάμι που απλά, κάθετα, θα διατάξει: «ΕΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ, ΤΕΛΟΣ. ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ!»
Και θα ορίσει και πάλι τους δικούς του εκπρόσωπους για να ξαναμπεί το νερό στο αυλάκι και να ξεκινήσει πάλι η μηχανή της πατρίδας..
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Δυστυχως η αξια ειναι ενας ορος τελειως υποκειμενικος!!
    Το ΄74 υποτιθεται επεσε η χουντα-οχι απο το πολυτεχνειο,αλλα απο την προδοσια της Κυπρου- και υποτιθεται οτι ηρθαν οι αξιοι,οι εθναρχες κτλ.
    Και ειδαν οι Ελληνες,ακομα και οι Νεοελληνες μετα απο 36 χρονια μεταπολιτευσης οτι ισως οι αξιοι που θεωρουνταν δημοκρατες δεν ηταν τοσο αξιοι!
    Οι αξιοι βρισκονται σιγουρα εκτος κοινοβουλιου.
    Μπορει ομως ο ελληνικος λαος να αντιλαμβανεται και να κρινει ορθολογικα ή στο τελος θα μας κουβαληθουν αλλοι "αξιοι"?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταυτόχρονα όμως με το ψάξιμο των ΑΞΙΩΝ, μπορεί να κάνει και αποψίλωση των ανάξιων στο δικό του χώρο, ΑΛΛΑ και να προτείνει ΑΞΙΟΥΣ στον χώρο του πολιτικού του αντίπαλου.

    λ.χ. http://ksanapsifistetonxorisstavro.blogspot.com/

    Διαφορετικά δεν θα βρεθεί βουλευτής να θέσει τον δάκτυλο επί των ήλων.

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η σχολαστικη μελετη του παρελθοντως..μπορει να σχεδιασει το Μελλον.που Βλεπει & εχει ΑΦΕΤΗΡΙΑ την σωτηρία της πατρίδας να είναι ο Υπέρτατος νόμος.(Δεν υπάρχει άλλος νόμος, δεν υπάρχει άλλο όραμα, δεν υπάρχει άλλη ιδέα, απ αυτήν της σωτηρίας της πατρίδας.)
    ..και ΝΑΙ να είναι κάτι πιο ελληνικό, υπεύθυνο, αντάξιο της φυλής αυτής.(αδυνατον ομως να μην εχει Παγκοσμιοτητα "λογο της ΕΕ" ετσι αναποφευκτα & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ & ΣΤΟΧΟ
    την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ να ΚΑΝΕΙ το ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ.γιατι Στην Χωρα μας ζουμε την ΔΙΠΛΗ ΚΡΙΣΗ. παγκοσμια οικονομικη & την εσωτερικη κοινωνικοπολιτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΑΕΙΔΙΑΣΑ
    ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ
    ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ.
    ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..πως το λενε..? ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ δεν το ΒΡΙΣΚΕΙΣ..& οταν δεν το θελεις..ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ..
    που θα παει..θα ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΟΥΝΕ...? η ..θα περιοριστούμε στο γνωστό_γηράσκω αϊ διδασκόμενος_.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]