Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τολμώντας να μπούμε στο μυαλό του Παπανδρέου...!

  • Τι εκμυστηρεύθηκε ο πρωθυπουργός σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος μετά τη μάχη της ψήφισης του προϋπολογισμού

O ανασχηματισμός της κυβέρνησης στις αρχές της επόμενης άνοιξης είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζει ο πρωθυπουργός. Πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες, ότι μετά και την καταλυτική ομιλία του το βράδυ της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2011, θα πρέπει να αποκλείεται η προοπτική των πρόωρων εθνικών εκλογών, αν και πάντα θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πρωθυπουργού.

Με χρονικό όριο το τέλος Μαρτίου, με αρχές Απριλίου, όταν εκπνέει και το δικαίωμα που του παρέχει ο εκλογικός νόμος να προσφύγει στις κάλπες με λίστα. Ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο, λέει στους συνεργάτες του ό,τι και δημοσίως.

Ότι δηλαδή θα προσπαθήσει να κερδίσει το στοίχημα της εξόδου της χώρας από την κρίση και μάλιστα πιστεύει ότι θα το πετύχει το αργότερο έως τα μέσα του 2012. Εκτίμηση του κ.Παπανδρέου συνιστά ότι τα δύσκολα τώρα έρχονται για τους υπόλοιπους, εννοώντας τις άλλες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Πορτογαλία, για την οποία μάλιστα λέγεται σε όλους τους "αρμόδιους" διαδρόμους (πολιτικούς και τραπεζικούς) ότι μάλλον θα είναι πολύ σύντομα η επόμενη η οποία θα καταφύγει στο μηχανισμό διάσωσης.

Εδραία είναι επίσης η άποψη στον κ.Παπανδρέου ότι αν το πρόβλημα γενικευθεί, με την αναγκαστική είσοδο και της Ισπανίας σε καθεστώς επιτήρησης, τότε θα είναι ακόμα πιο εύκολο, υπό μια συνολική ευρωπαϊκή ομπρέλα προστασίας, που θα αναπτυχθεί, αναγκαστικά, να βοηθηθεί ακόμα περισσότερο και η Ελλάδα. Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]