Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία θυσιάζει το ευρώ για την πολιτική κυριαρχία

Το έξυπνο χρήμα φεύγει από το ευρώ και αναζητά καταφύγιο στο ελβετικό φράγκο, το οποίο σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό απέναντι στο ενιαίο νόμισμα.

Τα δημοσιονομικά προβλήματα και η αδυναμία πολιτικής συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους οδηγεί τους διαχειριστές κεφαλαίων να επιλέξουν πιο ασφαλείς επενδύσεις. Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι η επίλυση του προβλήματος της Ευρώπης μπορεί να είναι κατά βάση πολιτική.

Οι διαρκείς διαφωνίες και οι μακροχρόνιες διαδικασίες που απαιτούνται όμως στην Ευρώπη για τη λήψη αποφάσεων καθώς και το πολύπλοκο πολιτικό σκηνικό ισορροπιών καθυστερούν τη λήψη αποφάσεων και δημιουργούν κραδασμούς που αποδυναμώνουν το ευρώ και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η έλλειψη ευρωπαϊκού προσανατολισμού και ολοκληρωμένου πλάνου από την Αγκελα Μέρκελ αποδυναμώνει στρατηγικά την Ευρώπη και προκαλεί μαζικές εκροές επενδυτικών και παραγωγικών κεφαλαίων.

Πηγές προσκείμενες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι η πολιτική της Αγκελα Μέρκελ έχει ως βραχυχρόνιο στόχο την αποδυνάμωση του ευρώ και την ενίσχυση των spreads των χωρών του Νότου ώστε να ενισχύσει την ηγετική της θέση η Γερμανία και οδηγήσει σε ντε-φάκτο καταστάσεις.

Για την ώρα πάντως η φυγή κεφαλαίων εκτός από το ευρώ πλήττει καίρια και την κατανάλωση και τα χρηματιστήρια επιτείνοντας το αρνητικό κλίμα και πλαγιοκοπεί την ήδη αναιμική ανάπτυξη. Οι προσπάθειες της ΕΚΤ και της Κομισιόν σε αυτό τον άξονα φαίνεται να μην αποδίδουν τους αναμενόμενους καρπούς λόγω της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας στην κεντρική πολιτική σκηνή.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]