Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΝΤ: Η αναδιάρθρωση δεν θα διώξει την λιτότητα στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν λύνει τα προβλήματα κρατών με μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα εκφράζει σε έκθεσή του το Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο.
Οι αναλυτές του Οργανισμού τονίζουν στην έκθεση «Fiscal Exit: From Strategy to Implementation», πως τα κράτη που αντιµετωπίζουν προβλήµατα χρηµατοδότησής δεν θα αποφύγουν να εφαρµόσουν παράλληλα µέτρα λιτότητας για τη µείωση των ελλειµµάτων τους, ακόμη και εάν προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους.
Η επισήµανση αφορά σε όλες τις ανεπτυγµένες χώρες που αντιµετωπίζουν προβλήµατα χρηµατοδότησης χρέους, όπως η Ελλάδα. Ακόµη και µε διαγραφή 50% του οφειλόµενου κεφαλαίου (haircut), σηµειώνουν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, ποσοστό που είναι εξαιρετικά υψηλό, η απαιτούµενη δηµοσιονοµική προσαρµογή δεν θα µειωνόταν σηµαντικά.
Η Ελλάδα θα «γλίτωνε» µέτρα λιτότητας που αντιστοιχούν μόλις στο 2,7% του ΑΕΠ της, ενώ στις άλλες χώρες το όφελος θα περιοριζόταν στο 0,5% του ΑΕΠ τους. Σηµειώνεται ότι η Ελλάδα καλείται να µειώσει το έλλειµµά της συνολικά κατά 12,5% του ΑΕΠ της (από 15,5% στο 3% του ΑΕΠ της).
Με λίγα λόγια, μας ανακοινώνουν πως με κανέναν τρόπο δεν θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς τρόπους ζωής. Απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ή από τον Γιώργο Παπανδρέου δεν υπήρξε...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]