Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο δικός μας Μαραθώνιος

Αυτοί τα έχουν ήδη συμφωνήσει με τους αλλοδαπούς σωτήρες μας. Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά στην οικονομία και οι μνημονιακές πολιτικές τους και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς σκεπτικισμό και αντιρρήσεις ή έστω κάποιου είδους διαπραγματεύσεις. Ακριβώς όπως έκαναν και την πρώτη φορά με το περιβόητο μνημόνιο.

Γι’ αυτό επέλεξαν και την τακτική του καλού και του κακού μπάτσου για να μας το σερβίρουν, υπό τύπον διλήμματος και μάλιστα προεκλογικά, μήπως και φοβηθούμε και τρέξουμε να ψηφίσουμε κάτι τεφαρίκια της πολιτικής σαν τον Σγουρό και τον Μίχα, τον Τατούλη και την κυρία αντιπροέδρου ( ξέρετε αυτού που φύσηξε ο αέρας και του πήρε τη σημαία, τον ήρωα των Ιμίων ντε).

Και βγαίνει ο μαραθωνοδρόμος με το κολάν και αποτάσει τον σατανά της αναδιάρθρωσης από τη μία, ενώ από την άλλη ο κ. αντιπρόεδρος ο γνωστός σοφιστής του Θριασίου, με ύφος δέκα καρδιναλίων, και μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης μακαρονάδας, μας σερβίρει την «θεωρία» της αναδιάρθρωσης του χρέους για να έχουμε κάτι να σκεπτόμαστε, λίγο πριν από την κάλπη.

Λίγο πριν βέβαια είχαμε και τον διακαναλικό θρίαμβο του Αρχηγού που χρειάστηκε δύο ώρες για να μας πει, ότι αν δεν του κάνουμε το χατίρι στις εκλογές θα έρθει πάλι σε εμάς να ζητήσει να του ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη για να μπορεί να ταξιδεύει πιο άνετα στο εξωτερικό και να μας διασύρει με νέο αέρα και νέα επιχειρήματα.

Βέβαια τώρα τελευταία δεν χρειάζεται να ταξιδέψει ο τουρίστας για να μας διασύρει, γιατί το καταφέρνει μια χαρά και από εδώ, αφού κάθε φορά που μιλάει, αυτός και η μεταμεσονύχτια κομπανία που αποκαλεί κυβέρνηση, τα spreads στις αγορές χτυπάνε κόκκινα.

Μήπως είναι τελικά καλύτερα να κάνουμε μαραθώνιο κάθε Κυριακή, για να πηγαίνουν όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες μαζί με τα τσιράκια τους να τρέχουν, να απονέμουν μετάλλια στους εαυτούς τους και να φωτογραφίζονται γιατί κατάφεραν να κάνουν το γύρο του τετραγώνου της γειτονιάς τους, έτσι ώστε να μιλάνε και να ασχολούνται λιγότερο με τα κοινά, μήπως και γλυτώσουμε τίποτα..

Αυτό επίσης θα τους βοηθήσει να είναι και πιο προπονημένοι για να φύγουν και πιο γρήγορα όταν θα έρθει η ώρα που θα μιλήσει επιτέλους ο λαός. Γιατί αυτός ο κόσμος φίλοι κι αδέλφια κάθε ημέρα που περνάει τερματίζει τον δικό του μαραθώνιο. Αυτόν της επιβίωσης στο σκληρό στίβο της καθημερινότητας που μας επιβάλουν εδώ κι’ ένα χρόνο, η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγα της, με τα πειράματα και τις απερισκεψίες τους.

Αυτός ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς, γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει πια και γιατί στο παραμύθι που του σερβίρουν ακόμα και ο δράκος είναι μαζί του.

Περιμένει προτάσεις με όραμα και ελπίδα. Σοβαρότητα και λύσεις που θα του δείξουν τον δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Γιατί ξέρει να δουλεύει και θέλει να δουλέψει. Και θα το κάνει ακόμα πιο σκληρά, αρκεί να γνωρίζει ότι θα έχει και αποτέλεσμα.

Θα το κάνει και με την καρδία του και με την ψυχή του και θα ακολουθήσει όποιον του μιλάει αληθινά και ανθρώπινα.

Γιαυτό από όπου περνάει ο Αντώνης Σαμαράς κάτι αλλάζει. Ο κόσμος που τον ακούει ξαναβρίσκει το χαμογελό του, τη δύναμη να παλέψει και την ελπίδα να προκόψει και να βγεί από τη μιζέρια της ύφεσης και του μνημονίου. Από άκρη σε άκρη στην περιφέρεια και στις πόλεις το ρυάκι γίνεται ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.

Και στις 7 του Νοέμβρη καμμία ψήφος δεν θα πάει χαμένη γιατί μόνο έτσι θα πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Θα στηρίξουμε παντού τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά. Τον Κικίλια, τον Μιχαλολιάκο, τον Κακαλαμάνη τον Γκιουλέκα, τον Χειμάρα, τον Αγοραστό, τον Πλακιωτάκη, τον Δράκο, και τους άλλους.

Έτσι θα τερματίσουμε τον δικό μας μαραθώνιο. Αυτόν της υπομονής και της ανοχής, για να τους δείξουμε ότι αφού δεν πήραν αυτοί στα σοβαρά τη χώρα μας, θα πάρουμε εμέις με σοβαρότητα την υπόθεση στα χέρια μας και θα τους επιβάλλουμε να σεβαστούν το λαό τους.

Στέφανος Αγιάσογλου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Έτσι θα τερματίσουμε τον δικό μας μαραθώνιο. Αυτόν της υπομονής και της ανοχής, για να τους δείξουμε ότι αφού δεν πήραν αυτοί στα σοβαρά τη χώρα μας, θα πάρουμε εμέις με σοβαρότητα την υπόθεση στα χέρια μας και θα τους επιβάλλουμε να σεβαστούν το λαό τους."


    Η ΝΔ θα σεβαστει τον λαο???
    Αν κρινω απο τις περιοδους 89-93 και 2004-9,τοτε βαψτε τα μαυρα!!
    Και να δουμε τι θα λεει για να δικαιολογηθει ο καθενας σας μετα τις εκλογες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]