Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος δεν θα κάνει εκλογές επειδή τρέμει τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα


Στο ΠΑΣΟΚ είναι μάστορες οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Όταν αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια στρατηγική το κάνουν με συνέπεια και με συνέχεια, με τέχνη, με σκέψη και με περίσκεψη. Κυβερνούν –με κάποια επεισοδιακά διαλείμματα- 30 χρόνια, γιατί πρωτίστως καταφέρνουν να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Το τελευταίο που κυκλοφορούν «εγκυρότατες πηγές», είναι ότι το νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει ήδη συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις 14 Νοεμβρίου στις 12 Δεκεμβρίου, διευκολύνοντας έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Για την περίπτωση που δεν το αποφασίσει του έχουν ετοιμάσει μια άδεια σελίδα Α4, για να γράψει ιδιοχείρως τον δικό του χρησμό. Πληροφορίες λένε ότι τον «κυνηγά» η ατάκα του Αντρέα το 1986 (έλαβα το μήνυμα) και η δική του εκδοχή θα είναι η «ψήφος σας προωθείται.»

Η προσπάθεια να αναδειχτεί το δίλημμα ως πραγματικό εκτυλίσσεται. Μόλις έχουν ζεστάνει τις καρέκλες τους, μόλις βρήκε τη φόρμα του ο Πάγκαλος, τώρα που εκδιώχθηκαν από την Κυβέρνηση οι αιτίες του κακού Μπατζελή και Γκερέκου, τώρα που “έδεσαν” σημαντικές συνεργασίες, τώρα που αναμένεται η υλοποίηση τόσων projects θα κάνει εκλογές;

Θα είμαι αιρετικός για μια ακόμη φορά.

Δεν θα κάνει εκλογές

Πρώτον γιατί αυτό θα συνεπάγεται ένα «εκλογικό πραξικόπημα» αν κάνει όπως διατείνονται τις βουλευτικές εκλογές μαζί με την δεύτερη Κυριακή των τοπικών και θα πέσουν να τον φάνε όλοι μάζι οι καθηγητές και υφηγητές του Συνταγματικού Δικαίου

Δεύτερον, διότι θα του λείπει η αναγκαία –όχι όμως και ικανή- συνθήκη για να πάει σε εκλογές τον Δεκέμβρη. Να έχει δηλαδή διαφορά (ασφαλείας) 4-5 μονάδων από τη ΝΔ. Τότε θα είναι σίγουροι ότι θα σχηματίσουν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε στη χειρότερη περίπτωση κυβέρνηση συνεργασίας, με κάποιον ή κάποιους από τους γνωστούς προθύμους (Προσοχή: αν αυτοί δεν πιάσουν το 3% η πιθανότητα αυτοδυναμίας αυξάνει). Να πει δηλαδή κάτσε να ανανεώσω τη σύνδεση με το εκλογικό σώμα τώρα που μπορώ, γιατί σε έξι μήνες δεν ξέρεις τι γίνεται.

Διαφορά ασφαλείας όμως δεν θα βρει. Η ψήφος κατά του μνημονίου και η συνακόλουθη καταδίκη της πολιτικής του τελευταίου χρόνου θα είναι το πλειοψηφικό ρεύμα. Η δυναμική που αποκτά μέρα με τη μέρα το μπλοκ κατά του ΔΝΤ είναι σημαντική. Η ΝΔ έχει μειώσει κατακόρυφα την διαφορά απο το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά που μας λένε οι δημοσκόποι αποτελούν θρίαμβο για τον Αντώνη Μέσα σε ένα χρόνο ο Σαμαράς άλλαξε την εικόνα

Οι κομματικοί δεν θέλουν εκλογές, ο λαός δεν θέλει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία, δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές, όπως βλέπω τα πράγματα αυτήν την στιγμή.

Αν τα αποτελέσματα είναι αποθαρρυντικά, όχι μόνο δεν θα προκηρυχθούν εκλογές, αλλά το κυβερνών κόμμα θα γαντζωθεί στην εξουσία, όπως ο ναυαγός από τη σανίδα, για το «καλό της οικονομίας» και της ψυχιατρικής, γιατί έχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι παράλληλα με το «οικονομικό πείραμα» εκτυλίσσεται κι ένα ιατρικό πείραμα ψυχικής αντοχής ενός πάλαι ποτέ εύθυμου μεσογειακού λαού.

Όσο χειρότερα είναι τα αποτελέσματα, τόσο πιο εντυπωσιακές θα είναι οι αλλαγές που θα προκύψουν:

Θα βγάλει το νεοφιλελεύθερο κοστούμι και θα φορέσει το παλιό αλλά πάντοτε χρήσιμο σοσιαλιστικό. Αποπομπές προσώπων που «τσαλάκωσαν» την εικόνα της Κυβέρνησης (του λαοφιλούς Αντιπροέδρου για παράδειγμα) τσουνάμι αντικαταστάσεων στον κρατικό μηχανισμό (γενικούς γραμματείς, διοικητές Οργανισμών) και εξάντληση των (μικρών) δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού για παροχές, μείωση των φόρων (μπας και αυξηθούν τα έσοδα) και μια πολιτική «κοντά στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό».

Η ΝΔ από την άλλη πλευρά, επανέκτησε τόσο γρήγορα το αξιόμαχο της , εκεί που την είχαν για χρόνια «τελειωμένη», επέβαλλε την ατζέντα της στον προεκλογικό αγώνα και σίγουρα θα κερδίσει πολύ παραπάνω από τις 2-3 Περιφέρειες που υπολόγιζε. Το ΠΑΣΟΚ που μιλούσε για περίπατο, δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη (!!!) και 11 Περιφέρειες, βρέθηκε στα σχοινιά και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί με τεχνάσματα, διλήμματα και εκβιασμούς.

Στο crash test της προεκλογικής περιόδου ο Σαμαράς κέρδισε με διαφορά έναν αντίπαλο που και πανικοβλήθηκε και έδειξε τις αδυναμίες του. Πέραν των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής που θα εξαχθούν τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα, οι περισσότερες Περιφέρειες θα κριθούν στη δεύτερη. Ο ποιοτικός στόχος για τη ΝΔ έχει επιτευχθεί στον υπερθετικό βαθμό. Απομένει να δούμε τα αποτελέσματα του ποσοτικού.

Μικρός Οδυσσέας


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]