Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα στοιχεία κατά του Μνημονίου από ΔΣΑ και δικαστές


Στις 8 Μαρτίου 2011 θα εκδικαστούν στο Μισθοδικείο οι αιτήσεις δυο δικαστών που στρέφονται κατά των περικοπών των επιδομάτων τους κατ εφαρμογή του Μνημονίου.
Οι δικαστές υποστηρίζουν ότι η μείωση των επιδομάτων τους και της πάγιας αποζημίωσης ειδικών συνθηκών είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ και στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Στους πρόσθετους λόγους που κατέθεσαν στο Μισθοδικείο αναφέρουν ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας παραβιάζουν το Διεθνές Σύμφωνο του ΟΗΕ που έχει κυρωθεί με νόμο και απαγορεύει οποιαδήποτε επέμβαση στο ύψος των αποδοχών.

«Αμνηστεύει παρανομούντες»
Την ίδια ώρα ο ΔΣΑ και το ΤΕΕ κατέθεσαν στη σύμβουλο Επικρατείας Μαίρη Σάρπ νέους ισχυρισμούς σε βάρος του Μνημονίου εν όψει της εκδίκασης των αιτήσεών τους στις 23 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Όπως υποστηρίζουν, οι περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους βάλλουν κατά της συνταγματικά προστατευόμενης ανθρώπινης αξίας και της αρχής της ανάλογης συνεισφοράς στα δημόσια βάρη: «εντός της αυτής περιόδου που το Κράτος έθαλψε και αμνήστευσε τους παρανομούντες (εισφοροδιαφυγόντες και φοροδιαφυγόντες) έναντι πενιχρού ανταλλάγματος και τους απάλλαξε δια παντός από τα πολλών δισεκατομμυρίων χρέη τους, επιβάρυνε μισθωτούς και συνταξιούχους για την κάλυψη δημοσίων ελλειμμάτων, περικόπτοντας μισθούς, επιδόματα και συντάξεις που με ελεύθερες και συλλογικές διαπραγματεύσεις και με μακροχρόνιες καταβολές εισφορών αυτοί είχαν νομίμως θεμελιώσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Και συμπληρώνουν: «Το Κράτος εμφανίζεται, όχι μόνο να μην εγγυάται την πιστή εφαρμογή των νόμων, ούτε να προασπίζει τους νομίμως κτηθέντες μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις τους (άρα, κατά συνεκδοχή, την νόμιμη εργασία, τις ελεύθερες συλλογικές συμφωνίες και την κοινωνική ασφάλεια των ανθρώπων), αλλά και να επιβαρύνει εκείνους που παραβίασαν τον νόμο (ακόμη και λήπτες ή και εκδότες εικονικών φορολογικών στοιχείων ή και υπεξαιρέτες του ΦΠΑ), διαψεύδοντας έτσι την εμπιστοσύνη στην έννομη τάξη, στις αρχές του Κράτους Δικαίου και στην αποτελεσματική λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών επιβολής και εφαρμογής του νόμου».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]