Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανικόβλητη η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά (παλιά μου τέχνη κόσκινο)

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο «Μάχη στήθος με στήθος δίνουν Γ. Σγουρός και Β. Κικίλιας για να περάσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ προηγείται οριακά του υποψηφίου της Ν.Δ., προκαλώντας πανικό στην Ιπποκράτους και το Μαξίμου, αφού πριν από λίγους μήνες έμπαιναν στην προεκλογική περίοδο με την Αττική ‘κλειδωμένη’ στις αναλύσεις τους». Σύμφωνα εξάλλου με τηλεφωνική μέτρηση της Marc για το «Έθνος», στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας -δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες- ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Δημαράς από τον πρώτο γύρο των εκλογών διατηρεί προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων από τον Γιάννη Σγουρό (ΠΑΣΟΚ).

Με άλλα λόγια οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα καταγράφουν την ταχύτητα με την οποία το κυβερνών κόμμα οδηγείται προς το…γκρεμό με αποτέλεσμα να πέσει πανικός στους…επικοινωνιολόγους και να ανασύρουν από το συρτάρι την παλιά και σίγουρη πρακτική: Το χρήμα!

Αν όσα ακολουθούν δεν είναι απόδειξη του πανικού της κυβέρνησης εν όψει της… σφαλιάρας που θα εισπράξει στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, τότε πως αλλιώς λέγεται;

Ο Γ. Παπανδρέου πήγε στο Περιστέρι να εξαγγείλει ότι θα δώσει λεφτά και πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης να τα μετατρέψει σε ευρώ…

Το ύψος του… «προεκλογικού» επιδόματος θα κυμαίνεται από 100 έως 300 ευρώ αλλά θα δοθεί…στο τέλος του χρόνου και αφορά την «ενίσχυση» 500.000 οικογενειών χαμηλοσυνταξιούχων (όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση). Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη ο κ. Σαχινίδης εξήγησε ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης ενίσχυσης θα ανέρχεται στα 100 εκ. ευρώ και θα προέρχεται κυρίως από το δεύτερο πακέτο του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης που καταργήθηκε πέρσι.

« Καταργήσατε τη δεύτερη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης και τώρα δίνετε το 1/3 από ότι κόψατε, είναι κόλλυβα και ψίχουλα» απάντησε ο κ. Παπαδημούλης χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό τρικ για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τη συγκεκριμένη παροχή.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 100 μέχρι 300 ευρώ κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα των συνταξιούχων ως εξής:
-Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.
-Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.
-Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν πιστεύω τίποτε, ακόμη και στο χέρι να τα δώσει αύριο. Έχει τον τρόπο να τα πάρει με τόκο και θα το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 9:54 μμ, ακριβώς. Ο καιρός του κεράσματος με το ένα χέρι και της αρπαγής του με το άλλο ακούγεται πια σαν ανέκδοτο.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]