Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράσημα και διακρίσεις του Γιώργου Παπανδρέου

Η τιμή που γίνεται σε μια χώρα όταν επιβραβεύεται ο πρώτος πολίτης της χώρας είναι μεγάλη και δίνει ικανοποίηση στους πολίτες ότι διαμέσου του προσώπου που βραβεύθηκε άξιζε πέρα για πέρα η διάκριση.

Εδώ όμως γιατί βραβεύθηκε ο πρωθυπουργός; Μήπως τάχα τα κατάφερε να δώσει στον λαό τα λεφτά που έκρυβε η άλλη πολιτική παράταξη και αφού τα ανακάλυψε διόρθωσε άμεσα την οικονομία;

Ωστόσο κανείς δεν κατάλαβε, εκτός από τους κόλακες της αυλής, ότι η προσπάθεια για υποταγή του Ελληνικού λαού ήταν εντελώς μια αντιλαϊκή πράξη και αποδοκιμάζεται ως η πιο εχθρική πολιτική. Και φυσικά αυτοί που έδωσαν το βραβείο, είναι αυτοί που έχουν να κερδίσουν από μια τέτοια πολιτική.

Τι είδους διαφάνεια έχει η Ελληνική οικονομία, και πότε είχε δηλαδή, για να πάρει τέτοιο βραβείο; Μήπως εξωπετάχθηκε η καταστροφή της Ελλάδος Goldman Sachs από την χώρα και συνέλαβαν οι αρχές τους υπαίτιους της καταστροφής από το 2001 επί πρωθυπουργίας Σημίτη;

Ε όχι βέβαια γιατί όλα ήταν καλά φτιαγμένα για την άρχουσα τάξη της χώρας και καλά κάνει και ταΐζει με κουτόχορτο τους ιθαγενείς αυτής της κατά τα άλλα γεμάτη από υπερηφάνεια και κούφιο πατριωτισμό χώρας, που εκτοξεύεται από ασυνείδητους πληρωμένους κονδυλοφόρους σε όλα τα μέσα και με όλους τους τρόπους.

Όταν βλέπαμε την κατηφόρα της Αργεντινής και το πώς και που κατρακύλησε μας ήταν αδύνατο να το πιστέψουμε.

Αυτά που θα πάθει η Ελλάδα θα είναι χειρότερα γιατί ποιος Κινέζος ή Ευρωπαίος ενδιαφέρεται για τον Έλληνα;

Ουδείς, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο φυσικός ορυκτός της πλούτος και η στρατηγική της θέση , τίποτα άλλο.

Πρόθυμους δε υπηρέτες θα βρουν εύκολα, ο τόπος έχει και από αυτό το είδος.

Ο δε λαός ας αρκεστεί στο βραβείο της ανοιχτής παλάμης, κάποιες φορές νομίζω ότι το αξίζει.

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΗΜΕΊΩΣΗ:

Quadriga (βραβείο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Quadriga είναι ένα ετήσιο βραβείο γερμανική αιγίδα Werkstatt Deutschland, ένας κερδοσκοπικός οργανισμός που δεν εδρεύει στο Βερολίνο . Το βραβείο αναγνωρίζει τέσσερα άτομα ή ομάδες για τη δέσμευσή τους για την καινοτομία, την ανανέωση, καθώς και ένα πρωτοποριακό πνεύμα μέσα από πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

. Το βραβείο αποτελείται από ένα μικρό άγαλμα που μοιάζει με το τέθριππο στην κορυφή της Πύλης του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Η Werkstatt Deutschland παρουσιάζει το βραβείο κάθε χρόνο , το οποίο τιμά την επανένωση της Γερμανίας . Για τα πρώτα δύο χρόνια, η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Konzerthaus του Βερολίνου , από το 2005 μέχρι το 2008 που έλαβε χώρα στο Komische Oper του Βερολίνου , μια όπερα. Το 2009, η τελετή απονομής φιλοξενήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας . Το βραβείο έχει παρουσιαστεί από τους ανθρώπους όπως ο Βίκτορ Γιούσενκο , Μπερνάρ Κουσνέρ , και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ .

Παραλήπτες βραβείων

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

· Δύναμη της ακρίβειας: Γιώργος Παπανδρέου

·Επίδοση Ευθύνης: Die Bundeswehr , εκπροσωπούμενη από τον Δρ Karl-Theodor zu Guttenberg and Generalleutnant Günter Weiler Karl-Theodor zu Guttenberg και Generalleutnant Weiler Günter

· Αρχιτεκτονική της Ενοποίησης: Δρ Wolfgang Schäuble and Lothar de Maiziere Wolfgang Schäuble και Lothar de MAIZIÈRE

· Light of Empathy: Dr. Φως της Ενσυναίσθησςη: Δρ Albrecht and Kristina Hennig Albrecht και Kristina Hennig

· Art of Interaction: Olafur Eliasson Τέχνη της Αλληλεπίδρασης: Olafur Eliasson

Ποιο το όφελος των βραβείων; Αν δει κάποιος προσεκτικά τους αποδέκτες θα καταλάβει και τις σκοπιμότητες και τις προσδοκίες από τέτοιες κινήσεις .

Η αλήθεια είναι ότι ό Έλληνας πρωθυπουργός έχει βραβευθεί πολλές φορές ως κάτωθι :

Τιμητικές διακρίσεις και παράσημα

Βραβεία

· 1988: «Μπότση του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας" βραβείο "πολύπλευρη τους αγώνες του, η οποία δημιούργησε την Ελεύθερη Ραδιοφωνία στο πλαίσιο των δημοκρατικών μας θεσμών"

· 1996: SOS against anti-Semitism, and affiliated organizations" Committee award, for his work against anti-Semitism 1996: SOS κατά του αντισημιτισμού, και οι συνδεδεμένες οργανώσεις "επιτροπή ανάθεσης, για το έργο του ενάντια στον αντισημιτισμό

· 1997: Abdi Ipekci special award for Peace and Friendship ( June 1997) "for his activities in favor of Greek-Turkish approach during the period 1995-1996 while serving as Minister of National Education and Religion" 1997: Αμπντί Ιπεκτσί Ειδικό Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας (Ιούνιος 1997) "για τη δραστηριότητά του υπέρ της Ελληνικής-Τουρκικής Προσέγγισης κατά την περίοδο 1995-1996, ως Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων"

· 2000: Eastwest Institute 2000 Awards - Peace Building Awards . 2000: Eastwest Ινστιτούτο 2000 Βραβεία - Διακρίσεις στην οικοδόμηση της ειρήνης. The 2000 "Statesman of the Year Award" given to Foreign Minister George Papandreou of Greece and Foreign Minister Ismail Cem of Turkey for their great efforts at improving relations between their respective countries Το 2000 "Statesman της Χρονιάς" που δίνεται στον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου στην Ελλάδα και ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ της Τουρκίας για τη μεγάλη προσπάθειά τους στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των αντίστοιχων χωρών τους

· 2002: Jackie Robinson Humanitarian Award (United States Sport Academy) 2002: Jackie Robinson Ανθρωπιστικό Βραβείο (Ηνωμένες Πολιτείες Ακαδημία Αθλητισμού)

· 2003: Recipient: Defender of Democracy (Parliamentarians for Global Action) 2003: Δικαιούχος: Υπερασπιστής της Δημοκρατίας (Βουλευτών για Παγκόσμια Δράση)

· 2006: Open Fields Award (Truce Foundation USA) 2006: Άνοιγμα βραβείο Fields (Εκεχειρίας ΗΠΑ Ίδρυμα)

· 2010: Quadriga Award (Werkstatt Deutschland, Germany), for The Power of Veracity (transparency regarding the state of the Greek economy) 2010: Quadriga Award (Werkstatt Deutschland, Γερμανία), για τη δύναμη της ακρίβειας (διαφάνεια όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας)

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]