Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιαλαντζί… πτώχευση

  • Της Ελένης Καλογεροπούλου
Ξέρω τουλάχιστον τρείς ανθρώπους που τους τελευταίους μήνες είναι απλήρωτοι. Τρώνε τα έτοιμα χωρίς να ξέρουν στην πραγματικότητα πότε θα ξαναπληρωθούν. Οι εταιρείες στις οποίες εργάζονται, έχοντας ως δικαιολογία την οικονομική κρίση, έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.
Μόνο που όπως μου έλεγαν οι ίδιοι δεν έχουν πιστεί ότι η στάση πληρωμών οφείλεται στα πραγματικά προβλήματα που έχει ο εργοδότης τους ή στο αν απλώς βρήκε ευκαιρία λόγω της κρίσης να σταματήσει να πληρώνει. Με την σιγουριά δε ότι κανένας κρατικός φορέας δεν πρόκειται να τους ενοχλήσει ή να τους αμφισβητήσει, στους καιρούς που ζούμε, κάνουν αλλιώς τα κουμάντα τους.
Άλλοι πάλι δηλώνουν αδυναμία να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους και έτσι τα κλείνουν χωρίς να πληρώνουν αποζημιώσεις . Λίγο αργότερα ανοίγουν άλλο μαγαζί με άλλο όνομα και φυσικά άλλους υπαλλήλους...
Και το ερώτημα είναι εάν εγώ ξέρω τρεις ανθρώπους και άλλες τρεις εταιρείες που κάνουν αυτή την δουλειά, αν γνωρίζω τουλάχιστον πέντε ανθρώπους που κλείνουν τα μαγαζιά τους και μετά ανοίγουν αλλά μικρότερα σε διαφορετικές περιοχές, πως γίνεται το αρμόδιο υπουργείο να μην ξέρει κανέναν. Εκτός και αν κλείνει τα μάτια γιατί αυτή η τακτική βρίσκεται εντός … μνημονίου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Συγγνώμη που δεν είναι και πολύ σχετικό το σχόλιο με την ανάρτηση, αλλά με πνίγει. Μέσα στα πλαίσια "νόμιμης φοροδιαφυγής" εταιρείες λίγο πριν κλείσουν το οικονομικό έτος, απολύουν εικονικά τους υπαλλήλους τους και τους ξαναπροσλαμβάνουν μετά από 5 μέρες. Αφαιρούνται σαν έξοδά τους οι υποτιθέμενες "αποζημιώσεις" που έδωσαν, για να γλυτώσουν το φόρο. Φυσικά, οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τίποτε. Άν καταλάβουν κάτι, θα είναι το Μάρτη που θα πάρουν τις Βεβαιώσεις Αποδοχών και θα πληρώσουν φόρο για τις αποζημιώσεις που ΔΕΝ πήραν το Δεκέμβρη. Με τέτοια ανεργία θα το κάνουν γαργάρα, ασφαλώς, και θα πληρώσουν φόρο για να φοροδιαφύγει το αφεντικό τους!Σκεφτείτε τι ποσά γλυτώνει μια επιχείρηση με 500 εργαζόμενους!
    ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά όλα είναι γνωστά..Απολύουν υπαλλήλους και τους επαναπροσλαμβάνουν με χαμηλότερους μισθούς..Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις βιομηχανίες που ενώ λάμβαναν επιχορηγήσεις να κρατηθούν στην Ελλάδα, μετακινήθηκαν σε άλλα Βαλκανικά κράτοι, όπως τα Σκόπια και τη Βουλγαρία;..Ποιός τιμωρήθηκε;; Κανένας.."Τιμωρήθηκαν" οι Έλληνες εργαζόμενοι με το να μείνουν άνεργοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]