Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπουργέ μου… «παπαριές καμαρωτές»

  • Γράφει η Βάλια Μπαζού
Δεν πρόλαβα να σηκώσω το ακουστικό και άκουσα τον αθυρόστομο φίλο μου – μη καπνιστή και πατέρα 2 παιδιών- να μου φωνάζει έξαλλος… «αυτά είναι παπαριές καμαρωτές»!
Ο φίλος, αναφερόταν στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας να τιμωρούνται με πρόστιμο από 1.500 έως και 3.000 ευρώ ή ακόμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, οι οδηγοί ΙΧ που θα καπνίζουν στο αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών. Και το σκεπτικό που μου ανέλυσε και σας μεταφέρω ήταν καταλυτικό… εάν ενδιαφέρονται περισσότερο από τους γονείς για την υγεία των παιδιών τους τότε….
  • Γιατί δεν επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ προσωπικά στον εκάστοτε υπουργό Υγείας για κάθε μία από τις 410 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»;
  • Γιατί δεν επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ προσωπικά στον εκάστοτε υπουργό Υγείας για κάθε ένα από τα «κλειστά» κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας;
  • Γιατί δεν επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ προσωπικά στον εκάστοτε υπουργό Υγείας για κάθε μέρα αργοπορίας στο κλείσιμο ραντεβού που στα παιδιατρικά νοσοκομεία φτάνει έως και τους έξι μήνες;
  • Γιατί δεν επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ προσωπικά στον εκάστοτε υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις- όπως κατήγγειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος- σε βαμβάκι, γάζες, σύριγγες και φίλτρα αιμοκάθαρσης;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ακριβώς έτσι είναι. Η ευαισθησία τους, σοσιαλιστική ή φιλελεύθερη φτάνει μέχρι εκεί που μπορούν να μας πουλάνε βλακείες και να τις πιστεύουμε και να χτίζουν το δικό τους προφίλ. Βέβαια οι καιροί αρχίζουν να αλλάζουν και μαζί τους αρχίζουμε κι εμείς να ξυπνάμε σιγά-σιγά. Έχεις απόλυτο δίκιο στις απόψεις σου. Σκέψου όμως, πόσοι ανεγκέφαλοι φανατικοί αντικαπνιστές συμπολίτες μας θα χαιρετήσουν αυτό το μέτρο ως κοινωνικά δίκαιο και θα πουν "επιτέλους! κάποιος έπρεπε να το κάνει αυτό".
    Δε σκέφτονται όμως την ελευθερία που έχει κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά να μπορεί να επιλέγει, και αυτό είναι που καταστρατηγείται με τέτοιους νόμους. Έτσι λένε θα γίνουμε "πολιτισμένοι" ευρωπαίοι!
    Τέρμα τα δίφραγκα. Οι ελευθερίες τέλος! Θα μας δώσουν και κάρτες συνναλαγής, επειδή μας νοιάζονται και δεν θέλουν να μας κλέβουν τα λεφτά οι αλβανο-ινδο-πακιστάνο-μπαγκλαντεσιανοί και λοιποί. Έτσι θα το παρουσιάσουν κι αυτό, και πάλι θα βρεθούν συμπολίτες μας που θα το καλοσωρίσουν. Δεν σκέφτονται όμως πως θα έχουν ένα μεγάλο αδερφό μέσα στο πορτοφόλι τους και κατά συνέπεια και μέσα στη ζωή τους, μιας και το χρήμα είναι, εδώ και πολλά χρόνια, και επιθυμητό, και απαραίτητο, και αναγκαίο, για να μπορέσεις να ζήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]